Diskuze

Škoda, že tolik filmů zapadne, lituje šéf programu evropské přehlídky

Šimon Šafránek, nositel Českého lva za dokument King Skate, se stal dramaturgem Dnů evropského filmu, jež ve středu zahájí svůj 28. ročník pořádaný v Praze, Ostravě, Brně a dalších městech. Na programu mají i Šafránkův snímek Meky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

D60a75n 31R18u67b85í23n

17. 6. 2021 9:21

Tak když se točej filmy pro menšiny tak ať se nedivěj. Filmařina poctivá je pryč. Točej se buď vykalkulovaný festivalový onanie nebo miliardový pohádky se super heroes.

1 0
možnosti
TZ

Kdo si může dovolit točit film, který "zapadne a nedostane se k divákovi"? V šedesátých a sedmdesátých letech jsme jako žáci povinně chodili na sovětské filmy a náramně se přitom bavili. Nebyla by toto cesta, aby evropský film nezapadl? Jojo, zapadli jsme znovu, do toho bahna, ale tentokrát asi už navěky.

4 1
možnosti
TB

V EU už kvótu na povinný podíl evropského obsahu na online prostředí vymysleli.

2 0
možnosti

How are American films funded?

0 0
možnosti
TB

V USA nejde do filmů z veřejných rozpočtů naprosto nic. A kupodivu na rozdíl od těch evropských na ně koukají i diváci, místo pár pozérů a filmařů, kteří si uspořádají večírek, kde se navzájem poplácají po zádech a rozdají si ceny.

8 1
možnosti
JS

To je divné. Lidé si pustí raději seroš z Netflixu než evropský naučný film :-P

5 2
možnosti
BD

To bude tým, že európske filmy sú festivalom angažovanej tvorby. Slzavé údolia, mrchavé ťažoby, depresívne pochmúrne psychobláboly. A to som opísal komédie. Ale tak to chodí, keď film pod patronátom súdruhov z kultúrnej fronty nemá najmenší záujem zarobiť peniaze. Natočia "umenie," zopár súdruhov na festivale sa navzájom popláca po zadnici a s opojným pocitom vlastnej dôležitosti vykročia v ústrety ďalšej dotácii.

15 2
možnosti
PT

Často lepší depresivní psychoblábol, než prvoplánové blbosti natočené jen proto, aby vydělaly peníze.

0 1
možnosti
KJ

Filmy se už netočí pro diváky, ale pro granty. Nevadí, že na ty LGBTQXYZ bejkárny nikdo nechodí, hlavně že je tučná dotace.

15 3
možnosti
TB

Inu, je to socialistický podnik stejně jako řada dalších

3 1
možnosti
DO

No, zase tolik filmu co stojí opravdu za zhlédnutí opravdu nevzniká. Spíš je to hromada balastu, čest výjimkám.

13 0
možnosti
RB

Mně tak ňák zapadli dánští Rytíři spravedlnosti. Geniální film - stejně jako Chlast.

2 0
možnosti
DO

Díky za tip, rád kouknu

0 0
možnosti
Foto

Co se soustředit na to aby tolik filmů nepropadávalo například tím že ty filmy budou za něco stát. Že nebudou genderově a jinak vyvážené ale koukatelné s herci kteří umějí hrát, se zvukaři kteří umějí udělat zvuk a ne že není rozumět slovo kvůli nesmyslné scénické hudbě.

Hlavní chyba je na tvůrcích kteří se snaží překrucovat pravdu šokovat odhalením a zobrazením ale vůbec jim nevadí že není námět, není obsah a nejsou věrohodné postavy.

17 0
možnosti