Diskuze

Memento: Skutečná pravda neexistuje

Memento je něco, co zůstalo. Je to vzpomínka. Bývalý pojišťovací úředník Leonard Shelby však vzpomínky nemá k dispozici - ztratil po nehodě krátkodobou paměť. Během několika minut neví, kde je a jak se tam dostal, nepoznává lidi, které vídá každý den. Stále začíná se vším znova, postaven před fakta bez souvislostí. Pamatuje si ale, co se stalo před "nehodou" - někdo znásilnil a zavraždil jeho milovanou ženu. Film Memento vychází na videokazetách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sun7dots

11. 2. 2002 15:43
Nema to chybu...
Film jsem poprve videl na festivalu ve Varech, pak jeste v kine a nekolikrat doma na pocitaci. Pokazde si na nem clovek najde neco noveho co naposledy prehledl. Nema to chybu!))) Vsem doporucuji
0 0
možnosti

Libor Schánilec

9. 2. 2002 11:33
Více takových
Memento je opravdu zážitek i pro nejnáročnějšího diváka. Pokud máte rádi filmy, ve kterých se nemůžete dobrat řešení, a když k nějakému konečně dojdete tak si uvědomíte spousty argumentů proti, tak je to film právě pro Vás. Film má výbornou atmosféru a nemyslím si, že by se měl sledovat s nějakým velkým soustředěním, jak se píše ve všech možných recenzích. Ba právě naopak, čím uvolněnější jste, tím větší je to zážitek.
0 0
možnosti