Policie pátrá po ozbrojeném muži, který ukradl v chebském obchodním domě šroubovák a na útěku namířil pistoli na ostrahu. (5. srpna 2020) | foto: Policie ČR

Zloděj ukradl šroubovák a na ostrahu namířil zbraň, hledá jej policie

  • 15
Policisté v Karlovarském kraji pátrají po ozbrojeném zloději, který v chebském obchodním domě ukradl šroubovák a další drobnosti. Na ostrahu pak namířil pistoli a ujel jí v bílém pic-upu.

Událost se stala ve středu dopoledne. Do obchodního domu přišel muž, v oddělení nářadí si vybral šroubovák a další drobnosti, celkem za 300 korun.

„Pak chtěl se zbožím odejít bez zaplacení. V prostoru pokladen muže zadržela ostraha prodejny, na kterou namířil krátkou střelnou zbraň,“ popsal krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Dvojice mužů z ochranky nechala zloděje raději odejít. Na parkovišti nasedl do bílého pick-upu s nezjištěnou registrační značkou a odjel.

„Neznámý pachatel je vysoké hubené postavy a vlasy má střižené na krátko, takzvaně na ježka. Na sobě měl šedé triko s dlouhým rukávem, černé kalhoty a na nohou černé boty s bílou podrážkou. Přes levé rameno nesl černou látkovou příruční tašku,“ popsal hledaného Kopřiva.

Vzhledem k tomu, že je pachatel ozbrojený, apeluje policie na veřejnost, aby se ho nepokoušela sama zadržet. „V případě jakýchkoliv informací k tomuto muži ihned volejte na linku 158,“ vyzval mluvčí.