Dětská výtvarná dílna na festivalu Chebské dvorky. Ilustrační snímek | foto: Jana Plechatá, MF DNES

Desítky dětí ve výtvarné soutěži ztvárnily, jak vidí svůj kraj v budoucnosti

  • 0
Výtvarnou soutěž pro děti a mládež Karlovarský kraj vyhlašuje každý rok, pokaždé na jiné téma. Letos si děti měly zahrát na vizionáře a ztvárnit, jak by to v regionu mohlo vypadat v daleké budoucnosti.

Do uzávěrky soutěže přišlo na krajský úřad celkem 152 prací. To je téměř čtyřikrát více než vloni a za historii soutěže se jedná o třetí nejvyšší počet přihlášených děl.

„Je vidět, že motto bylo skvěle vymyšleno a pro soutěžící inspirující. Bylo těžké vybrat vítězné práce. Sešlo se jich hodně, všechny byly velmi zdařilé a kvalitní. Při výběru nešlo jen o vizuální efekt, ale také o harmonii mezi myšlenkou díla a výtvarným zpracováním. Vybírali jsme práce, které měly k danému tématu i vlastní sdělení,“ uvedl Jan Samec, ředitel Galerie umění Karlovy Vary a porotce soutěže.

Kromě Jana Samce se na výběru prací podílela Ivana Sedláčková, ředitelka Základní umělecké školy A. Dvořáka Karlovy Vary.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny v druhé polovině září, kdy si autoři nejlepších prací převezmou ocenění z rukou hejtmana Petra Kulhánka. Chybět nebude ani tradiční výstava v prostorách foyer krajského úřadu. Na ní se představí dvě desítky vybraných prací.

12. července 2019