Pervitin zajištěný celníky při kontrole dodávky na dálnici D6.

Pervitin zajištěný celníky při kontrole dodávky na dálnici D6. | foto: Celní správa

V dodávce vezli pervitin za dva miliony, byl ukrytý v krabici od větráku

  • 2
Dva kilogramy pervitinu našli celníci při namátkové kontrole dodávky na dálnici D6 ve směru Sokolov - Cheb. Vietnamci tvrdili, že vezou pouze větráky. Droga za dva miliony korun byla ukrytá v jedné z krabic.

Případ se stal v polovině června, dnes o něm celníci informovali v tiskové zprávě. V bílé dodávce, kterou celníci zastavili, se nacházel řidič a spolujezdec, oba vietnamské národnosti.

„Na dotaz, zda mají ve vozidle nějaké zboží podléhající celnímu dohledu, odpověděli, že ne. A že vezou pouze větráky,“ uvedla k případu mluvčí karlovarských celníků Lenka Havelková.

Celníci přesto dodávku zkontrolovali a za sedadlem řidiče objevili krabici se značkou Tefal, ve které byly uloženy dva igelitové sáčky. „V každém se nacházel další zatavený průhledný igelitový sáček s bílou krystalickou látku. Řidič i spolujezdec shodně tvrdili, že neví, o jakou látku se jedná a komu patří,“ řekla Havelková.

Celníci provedli pomocí spektrometru test, který ukázal, že jde o metamfetamin, známý jako pervitin.

„K případu byla povolána Policie ČR a pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy předali celníci podezřelé osoby a zajištěné drogy policistům,“ dodala Havelková.

19. srpna 2020