Místo nehody seniora v Jáchymově. | foto: PČR

Zmatený senior v Jáchymově po nárazu do zastávky skončil s autem na střeše

  • 7
Dvě dopravní nehody jen pár minut po sobě způsobil řidič v Ostrově a Jáchymově na Karlovarsku. Ta druhá přitom dopadla hůře, vůz se při ní obrátil na střechu. Řidič utrpěl lehká zranění, se kterými jej záchranáři převezli do nemocnice. Škoda byla vyčíslena asi na 100 tisíc korun.

Dvaasedmdesátiletý řidič nejdříve havaroval v Ostrově, když se v Severní ulici zřejmě plně nevěnoval řízení, s vozidlem přejel do protisměru a narazil do projíždějícího vozidla značky BMW.

„Řidič ale po dopravní nehodě nezastavil a pokračoval dále v jízdě směrem do Jáchymova, kde před kruhovým objezdem vyjel vpravo mimo komunikaci,“ uvedl mluvčí krajské policie Jan Bílek.

Senior za volantem následně narazil přední levou částí vozu do plastového kontejneru na posypový štěrk a poté také do kamenné autobusové zastávky. Nárazem do zdi zastávky se vozidlo převrátilo na střechu.

„Policisté u obou řidičů provedli dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla u obou s negativním výsledkem. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou nadále v šetření policistů,“ dodal policejní mluvčí.

4. ledna 2024