Cizinec jel s vozem značky Škoda po dálnici v protisměru.

Cizinec jel s vozem značky Škoda po dálnici v protisměru. | foto: Policie ČR

Cizinec jel po dálnici v protisměru, policisté museli zastavit provoz

  • 8
Několik řidičů v neděli dopoledne oznámilo na linku 158, že viděli osobní vůz, který jede po dálnici D6 v protisměru. Za zmateným řidičem, z něhož se vyklubal osmdesátiletý cizinec, se ihned vydala policejní hlídka. Naštěstí ho zastavila dříve, než došlo k dopravní nehodě.

Řidiči si všimli vozidla značky Škoda ve směru ze Sokolova na Pomezí nad Ohří přibližně na 166. kilometru dálnice D6.

„Policisté vozidlo v protisměru zastavili a zastavili i provoz, aby se řidič mohl bezpečně otočit a odstavit osobní automobil ke krajnici, aby netvořil překážku. Ihned na to byl provoz na dálnici obnoven,“ uvedl mluvčí krajské policie Jan Bílek.

Policisté na místě zjistili, že jde o osmdesátiletého cizince, který si vůbec nebyl vědom, že vjel na dálnici v protisměru.

Následně se na místo dostavila hlídka dopravních policistů z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, kterou řidič následoval na bezpečné místo k dořešení celé věci.

Policisté opakovaně radí, jak se v takové situaci zachovat: „Co nejdříve zastavte u kraje vozovky ideálně na levé straně z vašeho pohledu v odstavném pruhu, pokud to situace umožní. Pokud to možné není, zastavte co nejblíže u středového pásu dálnice. Zapněte výstražná světla, ať je vaše vozidlo vidět. Následně si oblečte reflexní vestu. Nikdo z cestujících nezůstávejte ve vozidle. Vystupte z něj a stoupněte si mimo pozemní komunikaci, ideálně za svodidla. Zavolejte na linku 158 a informujte o této události policii. Poté vyčkejte do příjezdu hlídky.“