Linka, kde se stáčí Becherovka do lahví.

Linka, kde se stáčí Becherovka do lahví. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Becherovka a Mattonka uzavřely nevšední dohodu. Půjčují si zaměstnance

  • 1
Netradiční formu spolupráce zvolili manažeři závodů Jan Becher a Mattoni. Odborníci, kteří se po většinu roku věnují výrobě minerálek v nedaleké Kyselce, před Vánocemi vypomáhají u stáčecí linky karlovarské likérky. Nahrazují tak brigádníky a agenturní zaměstnance, kterými si v době zvýšené poptávky vypomáhala likérka v minulosti.

„Využíváme synergie, kdy hlavní výrobní sezona pro stáčení minerálních a pramenitých vod končí, zatímco pro výrobu Becherovky začíná zvýšený odbyt,“ vysvětlil princip spolupráce Tomáš Bryzgal, ředitel výrobního závodu Jan Becher. Podobný model půjčování zaměstnanců formou dočasného přidělení k jinému zaměstnavateli přitom má podporu v zákoníku práce.

Výhodou podle Bryzgalova názoru je, že odborníci ze stáčírny minerálních vod mají zkušenosti s technologií, kterou používá výrobce Becherovky. Na rozdíl od brigádníků, kteří mají o technologii nulové znalosti, a je proto nutné je zaškolit od úplných základů.

Společnost Mattoni 1873 aktuálně zapůjčila do bohatického závodu Jan Becher šest operátorů. Automatizovanou linku v běžném provozu obsluhuje deset zaměstnanců likérky. Jak zdůraznil ředitel závodu Jan Becher Tomáš Bryzgal, po dobu, kdy zaměstnanci Mattoni pracují pod jeho vedením, přebírá za ně likérka veškerou odpovědnost. „Po dobu dočasné výpůjčky je platí naše společnost,“ vysvětlil ředitel.

Výpůjčka zaměstnanců se podle Andrey Brožové, PR manažerky společnosti Mattoni 1873, chodu minerálkovny nikterak nedotkne. „Sezona stáčení minerálních a pramenitých vod je především na jaře a v létě. Rozdíl mezi hlavní a vedlejší sezonou přitom může být až 50 procent objemu produkce,“ konstatovala Brožová. 

Podzimní a zimní měsíce proto každoročně věnují údržbě technologií, školení zaměstnanců a čerpání dovolených. „Jsme každopádně rádi, že díky spolupráci s likérkou Jan Becher Pernod Ricard se od letoška našla pro zkušené pracovníky, jako jsou operátoři výrobních linek, plnohodnotná možnost mimosezonní práce,“ doplnila Andrea Brožová.

Tuto možnost vítají i sami zaměstnanci kyselského podniku. „Zkušenost na výrobní lince v jiném závodě beru jako dílčí zpestření dlouholeté práce v Mattoni. I když práce je v podstatě podobná,“ komentoval pracovní stáž v likérce Leo Čák, jeden ze zaměstnanců Mattoni, kteří přijali nabídku přechodně vypomoct při stáčení Becherovky. 

„Chvíli jsem si zvykal na jiný typ pracovního shonu, ale ne dlouho, protože to hlavní mají Mattoni a Becherovka společné. Stáčet se musí ve špičkové kvalitě bez ohledu na obsah lahve,“ doplnil své zkušenosti Čákův kolega Oldřich Popovič.

O podobné spolupráci v minulosti uvažovali i strážníci městských policií v regionu. Ti mají ale složitější situaci v tom, že „půjčovnu strážníků“ musí veřejnoprávní smlouvou posvětit radnice jednotlivých měst. Přesto tento projekt zdaleka nezapadl. „Jen asi nebude v masovém měřítku, spíš na úrovni jednotlivých měst, která se na spolupráci dohodnou,“ konstatoval Marcel Vlasák, velitel karlovarské městské policie. 

Podle jeho slov se rýsuje možnost půjček strážníků mezi Karlovými Vary a Ostrovem. „My nabídneme ostrovským strážníkům možnost složit takzvané prolongační zkoušky u nás, oni nám na oplátku pomohou při filmovém festivalu,“ řekl velitel.