Ve firmě Zahrady Laurus působí (vzadu zleva) Petr Stoklásek, Adam Heger a (vpředu zleva) Eva Stoklásková s Anetou Sobotkovou. | foto: Archiv Evy Stokláskové

Nejhorší místo na pěstování v naší republice je Vysočina, říká architektka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Každému říkám, že nejhorší místo na pěstování v naší republice je Vysočina a že tady lze v pohodě pěstovat jen rybíz, říká s nadsázkou zahradní architektka Eva Stoklásková. Přesto zastává názor, že když dáte rostlinám to, co potřebují, lze pěstovat skoro cokoliv. Přibližuje také, na co si při zakládání zahrady dát pozor anebo jaké požadavky mají nejčastěji její klienti.

Kdy vás poprvé napadlo, že se budete věnovat květinám? A proč právě jim?
Já říkám, že vztah ke květinám, přírodě, člověk získává v prostředí, ve kterém žije. Všichni jsme značně ovlivněni povoláním svých rodičů. Hodně mne ovlivnila babička, která pocházela z vesnice na Znojemsku. Také moje oblíbené pravidelné činnosti na zahradě. Měla jsem rovněž velké štěstí na skvělého pana učitele pěstitelských prací na základní škole. No a moje děti Aneta a Adam pracují s námi v rodinné firmě. Vystudovaly a stále se ještě vzdělávají v oboru. Mají to obdobně, jen toho pana učitele již nepotkaly. V tomto směru jsem jim nápomocná já vzhledem k dosaženým zkušenostem. A začínáme tvořit silný tým.

Nejhorší je, když vlastně investoři nic nechtějí, jen trávník a místo pro parkování auta... To je pak hodně smutné. To jim řekneme, proč si nás tedy volají.

Eva Stokláskovázahradní architektka

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se