Diskuze

Těžaři chtějí poblíž Jihlavy obnovit starý lom, místní jsou zásadně proti

Poblíž jihlavské místní části Kosov je lom, který je již přes dvacet let nevyužívaný. Jeho provozovatel, společnost Českomoravský štěrk, však má v plánu během dvou až pěti let těžbu obnovit. Má k tomu platné povolení od Českého báňského úřadu z roku 1998. S těžbou však místní zásadně nesouhlasí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovoluji si napsat vlastní názor ,že v takovém lomě dělají jen bezduché osoby, je nesmysl je tam mnoho odborných profesí .A na závěr v tomto lomě jsem jezdil při navážce kamene na drťák jako řidič ČSAD. V roce 1969.:-)!

0 0
možnosti

Jsem proti obnovení lomu. Kámen potřebujeme? Ano, i když dnes už ho většinou nahradil beton. Vsadím se, že stejně většina vytěženého kamene z toho lomu skončí na západě, který nás jen podojí, zničí přírodu a využije levnou pracovní sílu. Ostatně jako ve většině případů. Takže výhody pro nás? Nulové, ba spíše mínusové. I ta volná pracovní místa, která by tam vznikla, budou stejně obsazena Ukrajinci, protože českého člověka tam nezaplatí a z různých důvodů ani chtít nebudou. Ostatně nejde o specifické řemeslo, ale většinou otrocká práce pro slaboduché, takových volných míst je stále hodně a nikdo se na ně nežene. Zaměstnanost obecně to tedy stejně nesníží ani nemá jak snížit.

0 5
možnosti

P62e17t13r 30M15o93l46á96k

17. 2. 2021 17:48

Paní Koumarová máte vůbec představu z čeho je složen beton?!

2 1
možnosti
Foto

Předpokládám, že místní jsou tak uvědomělí a zásadoví, že silnice mají prašné a kámen nepotřebují ani na základy domů, chodníky, ani na náhrobek;-D

1 3
možnosti

Za tři roky, si na ten rachot zvyknou a ani jim to nepřijde.

A ta trocha prachu, snad nikomu neublíží, je to po větru.

Kámen potřebujeme, všichni chceme dálnice a obchvaty, a to bez kamene nepůjde..R^

5 1
možnosti