Ingredience

8 rohlíků

asi 200 ml mléka

4 vejce

4 stroužky česneku

sušená majoránka

400 g vařeného uzeného masa

1 svazek pažitky

100 g mladých kopřiv

100 g obilných nebo luštěninových klíčků

sůl a mletý černý pepř

máslo a strouhanka na formu


1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do mísy, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme je změknout.


2. Do mísy přidáme prolisovaný česnek, majoránku, na kostičky nakrájené uzené maso, nasekané bylinky (kopřivy před sekáním spaříme vroucí vodou) a klíčky. Vše osolíme, opepříme a promícháme.


3. Z bílků a špetky soli připravíme pevný sníh. Zlehka ho zapravíme do směsi.


4. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme ho připravenou směsí. Nádivku pečeme při 170 °C asi 45 minut.


  9:21,  aktualizováno  31. března 2019 13:39