Doporučujeme

Těstovinový caesar salát

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Těstovinový caesar salát

Ingredience

300 g těstovin

300 g kuřecích prsou

sůl

mletý černý pepř

olivový olej

300 g cherry rajčátek

200 g kapusty

3 snítky petrželky

12 ančoviček

1 lžíce dionské hořčice

100 g majonézy

sůl

mletý černý pepř

60 g parmezánu


1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, po uvaření scedíme propláchneme studenou vodou a necháme okapat.


2. Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na dvou lžících olivového oleje. Z každé asi 3 minuty a pak je vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. V polovině pečení přidáme i rajčátka.


3. Kapustu nakrájíme na kostičky a lehce orestujeme na pánvi s výpekem kuřete asi 2 minuty. Vložíme ji do misky a necháme zchladnout. Poté přidáme těstoviny, pečená cherry rajčátka, polovinu ančoviček, petrželku nasekanou nadrobno a najemno nastrouhaný parmezán.


4. V hmoždíři si utřeme ančovičky, dijonskou hořčici a majonézu dohladka. Dresink osolíme, opepříme a smícháme s najemno nastoruhaným parmazánem. Těstoviny ochutíme dresinkem, rozdělíme do misek a poklademe natrhanými kousky kuřete.


  • Vybrali jsme pro Vás