Doporučujeme

RECEPT DNE: Panenka plněná špenátem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Panenka plněná špenátem

Ingredience

4 vepřové panenky

1 cibuli

3 stroužky česneku

rostlinný olej

400 g mraženého listového špenátu

100 ml smetany

sůl

mletý černý pepř


1. Vepřové panenky očistíme. Každou nařízneme podélně tak, aby z ní vznikla kapsa.


2. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak je zpěníme na oleji v pánvi. Přidáme rozmrazený špenát, ze kterého jsme vymačkali přebytečnou tekutinu, a podlijeme ho smetanou. Špenát vaříme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Dochutíme ho solí a pepřem a necháme vychladnout.


3. Vepřové panenky naplníme špenátem a uzavřeme párátky či nití. Pak je osolíme, opepříme a na oleji na pánvi ze všech stran opečeme. Přendáme je do pekáčku a v troubě při 180 °C necháme dojít asi 10 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás