Doporučujeme

RECEPT DNE: Krevetová polévka s kari

| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media

RECEPT DNE: Krevetová polévka s kari

Obliba asijské kuchyně u nás stále roste. Nedivíme se. Příprava jídel je snadná a ta chuť ;-)

Ingredience

200 g loupaných krevet
1 stonek citronové trávy
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce žluté kari pasty
1 lžička mleté sladké papriky
800 ml kokosového mléka
sůl
120 g cherry rajčat
šťáva z 1 limety
čerstvě mletý pepř
Na ozdobu:
hrst čerstvého koriandru
4 celé krevety

1. Krevety opláchneme a necháme okapat. Bílou část z citronové trávy nasekáme najemno. V hrnci zahřejeme olej a zpěníme v něm kari pastu.

2. Pak přidáme krevety a nasekanou citronovou trávu. Zamícháme a přisypeme mletou papriku. Zalijeme 200 ml vody a kokosovým mlékem.

3. Dobře promícháme, podle chuti osolíme a přivedeme k varu. Mezitím omyjeme rajčátka a překrojíme je napůl.

4. Polévku vaříme 10 minut, pak přidáme rajčátka, ochutíme limetkovou šťávou a vaříme dalších 5 minut. Nakonec opepříme, ozdobíme lístky koriandru a uvařenými celými krevetami.


  • Vybrali jsme pro Vás