Doporučujeme

RECEPT DNE: Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Ingredience

220 g mrkve

220 g celeru

1 petržel

2 cibule

500 g husích drůbků

sůl

čerstvě mletý barevný pepř

40 g másla

30 g hladké mouky

200 g husích nebo kachních jater

majoránka

2 stroužky česneku

3 hrsti strouhanky

100 ml smetany na vaření


1. Zeleninu očistíme. Polovinu dáme do hrnce společně s husími drůbky. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, a dochutíme solí a pepřem. Společně vaříme 150 minut. Pak vývar přecedíme přes síto a z drůbků obereme maso.


2. Zbylou zeleninu pokrájíme na drobné kousky a orestujeme v hrnci na másle. Pak zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme připraveným vývarem. Na mírném plameni vaříme 20 minut.


3. Játra očistíme a rozmixujeme dohladka. Promícháme je se solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem a strouhankou. Z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky, které vložíme ke konci varu do polévky. Povaříme ještě asi 7 minut. Nakonec vmícháme maso z drůbků a zjemníme smetanou. Hotovou polévku dochutíme pepřem a petrželkou.


  • Vybrali jsme pro Vás