Doporučujeme

RECEPT DNE: Grilovaná mořská ryba se špenátovými brambory

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Grilovaná mořská ryba se špenátovými brambory

Ingredience

Na rybu:

4 mořské ryby (makrela, cípal hlavatý, mořský vlk nebo jiná mořská ryba)

1 snítku rozmarýnu

asi 5 lžic olivového oleje

šťávu z jednoho citrónu

1 lžíci třtinového cukru

1 chilli papričku

2 stroužky česneku

sůl a mletý černý pepř

1 cibuli

1 limetku

200 g baby rajčátek

Na přílohu:

500 g vařených brambor ve slupce

1 cibuli

2 stroužky česneku

150 g listového špenátu


1. Ryby očistíme a případně zbavíme šupin a žaber. Opláchneme je studenou vodou a osušíme. Do boků ryb uděláme pár zářezů, do každého dáme kousek rozmarýnu.


2. V misce smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, cukr, najemno nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek a ochutíme vše solí a pepřem. Promícháme metličkou, až vznikne hustá emulze.


3. Ryby dáme do misky a důkladně je potřeme připravenou emulzí. Necháme v chladu marinovat asi 1-2 hodiny.


4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Limetu očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčátka oddělíme od větvičky a omyjeme.


5. Na plech rozložíme pečící papír a poklademe ho cibulí. Na cibuli umístíme ryby a obložíme rajčátky a plátky limetky. Lehce pokapeme zbylou marinádou a ryby grilujeme asi 15-20 minut.


6. Oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem osmažíme, přidáme brambory, osolíme, opepříme a opečeme. Nakonec do brambor vmícháme lístky špenátu a krátce orestujeme.


  • Vybrali jsme pro Vás