Doporučujeme

RECEPT DNE: Čekankový salát s drůbežími jatýrky

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Čekankový salát s drůbežími jatýrky

Ingredience

2 puky bílé čekanky

1 puk červené čekanky

300 g drůbežích jater

2 lžíce oleje

sůl amletý černý pepř

4 snítky tymiánu na ozdobu

Na dresink:


1/2 malé cibule

1 1/2 lžíce červeného vinného octa

4 lžíce olivového oleje

sůl a mletý černý pepř

1 lžička krupicového cukru

3 snítky tymiánu


1. Nejprve si připravíme dresink. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Nasypeme je do misky, přidáme ocet, olej, sůl, pepř, cukr a lístky tymiánu. Směs dobře promícháme (případně ji můžeme rozředit troškou vody).


2. Puky čekanky rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme je a necháme okapat.


3. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm orestujeme. Nakonec je osolíme a opepříme.


4. Listy čekanky rozdělíme spolu s játry na talíře. Salát přelijeme dresinkem a ozdobíme tymiánem. Podáváme s bílým pečivem.


  • Vybrali jsme pro Vás