Doporučujeme

RECEPT DNE: Bramborový krém s liškami

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Bramborový krém s liškami

Využijte houbovou sezonu a připravte si dokonalý bramborový krém se ztraceným vejcem.

Ingredience

600 g brambor
70 g másla
1000 ml drůbežího vývaru
3 bobkové listy
1 lžičkyú mletého kínu
mletý černý pepř
sůl
50 g sušených hub
400 ml kysaného mléka
150 g lišek
4 vejce
ocet
petrželka na ozdobu

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na polovině másla orestujeme nakrájené brambory. Po 5 minutách zalijeme vývarem, přidáme 3 bobkové listy, kmín, pepř, sůl a vaříme na mírném plameni doměkka.

2. Když jsou brambory měkké, z polévky vyjmeme bobkový list a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Sušené houby v hmoždíři roztlučeme na prach a přisypeme je do polévky. Pak přilijeme kysané mléko, přivedeme k varu a dochutíme solí, pepřem a popřípadě i octem.

3. Lišky opečeme v pánvi na druhé polovině másla. Vejce postupně vyklepneme do misky se studeným octem, necháme zatáhnout a pak opatrně vlijeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Pošírujeme asi 3 minuty, dokud se bílek nezpevní. Hotové vejce vyndáme děrovanou naběračkou, přendáme do talíře a zalijeme polévkou. Nakonec ozdobíme opečenými liškami a sekanou petrželkou.


  • Vybrali jsme pro Vás