Doporučujeme

RECEPT DNE: Bramborové špízy

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Bramborové špízy

Ingredience

250 g kuřecích prsou

2 červené feferonky

50 g čerstvého zázvoru

na špičku nože sambal oeleku

5 lístků šalvěje

7 lžic citronové šťávy

4 lžíce oleje

sůl a mletý černý pepř

24 malých brambor

16 cherry rajčat

8 malých cibulí

1 větší žlutá paprika

Omáčka a dip:

250 g jogurtu

2 lžíce řeřichy

2 stroužky česneku

špetka krupicového cukru

8 lžic pikantního kečupu

1 jarní cibulka


1. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Feferonky nasekáme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Feferonky a zázvor promícháme, přidáme sambal oelek, lístky šalvěje, 5 lžic citronové šťávy, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Do směsi vložíme maso a necháme asi 60 minut marinovat.


2. Brambory omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Rajčátka omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Papriku nakrájíme na kostky.


3. Maso necháme okapat a napichujeme ho střídavě s rajčaty, cibulí, paprikou a vařenými bramborami na navlhčené špejle. Na pánvi rozpálíme olej a špízy ze všech stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku a při 180 °C pečeme ještě asi 10 minut. (Špízy můžeme připravit i na grilu).


4. Ke špízům podáváme jogurtovou omáčku nebo rajčatový dip. Omáčka: Jogurt, řeřichu, dvě lžíce citronové šťávy a stroužek drceného česneku promícháme. Dochutíme cukrem, solí a pepřem a necháme vychladit. Rajčatový dip připravíme z pikantního kečupu, který ochutíme utřeným zbylým česnekem a nadrobno nakrájenou cibulkou.


  • Vybrali jsme pro Vás