Doporučujeme

Rajčatová polévka s kuřecím masem a kroupami

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Rajčatová polévka s kuřecím masem a kroupami

Ingredience

80 g krup

1 cibule

3 mladé karotky

3 stonky řapíkatého celeru

4 lžíce olivového oleje

50 g rajčatového protlaku

1 lžička oregana

2 kuřecí stehna

4 snítky tymiánu

1 malá chilli paprička

400 g sterilovaných krájených rajčat

70 g červené čočky


1. Kroupy nasypeme do kastrůlku, zalijeme asi 500 ml studené vody a necháme přes noc nabobtnat.


2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, karotku na kolečka a celer na plátky. V kastrolu nahřejeme olej, přidáme cibuli, krátce osmahneme, přidáme protlak, oregano a opékáme za stálého míchání asi 3 minuty.


3. Vše zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme namočené kroupy i s vodou, omytá kuřecí stehna, tymián a papričku. Za mírného varu uvaříme doměkka.


4. Stehna vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme sterilovaná rajčata, mrkev, celer a čočku. Vše uvaříme doměkka. Vložíme nakrájené kuřecí maso, osolíme a prohřejeme. Podáváme s opečeným bílým pečivem.


  • Vybrali jsme pro Vás