Doporučujeme

Potřebujete po Velikonocích odlehčit jídelníček a pročistit tělo?

Po svátcích, kdy jsme své chutě nijak nekrotily, je třeba odlehčit. Vyzkoušejte recepty se zeleným ječmenem, chlorellou či mladou pšenicí.


Banánové smoothie


Vhodné jako: snídaně nebo svačina

Potřebujete:

3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ČESKÁ CHLORELLA

3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO?

1 banán?

3 dcl rostlinného mléka

Postup:

Do mixéru nakrájejte banán, přidejte mléko a přisypte chlorellu a ječmen. Mixujte, dokud nevznikne hladká konzistence. Tento základní recept pro smoothie můžete nadále obměňovat a vytvářet nekonečně mnoho variací.



TIP: Smoothie 100x jinak?:


Chcete novou variantu smoothie se supergreens? Příště místo ječmene použijte prášek z mladé pšenice, zkuste avokádo, kiwi, špenát či čerstvé bylinky apod.




Ovesná kaše s mladou pšenicí, lesním ovocem a kokosem


Vhodné jako: snídaně nebo svačina

Potřebujete:

3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® MLADÁ PŠENICE BIO

?1 hrnek ovesných vloček

2 hrnky mléka (živočišného či rostlinného)

Kiwi

hrst čerstvého lesního ovoce

hrst sušeného kokosu

med nebo agávový sirup

Postup:

V kastrůlku ohřejte mléko, přidejte ovesné vločky a nechte nabobtnat. Do teplé kaše (zachovejte teplotu do max. 40°C) zamíchejte prášek z mladé pšenice. Kaši nalijte do misky, ozdobte ovocem a posypejte kokosem. Můžete také dosladit medem nebo agávovým sirupem.




Rizoto s hráškem a pestem ze zeleného ječmene


Vhodné jako: oběd nebo večeře

Potřebujete:

3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO

bazalkové lístky

1 nadrcený stroužek česneku

2 lžíce citronové šťávy

2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu

80-120 ml panenského olivového oleje

400 g rýže na rizoto, např. arborio

200 g mraženého hrášku

25 g másla

šalotka

80 ml suchého bílého vína

1,5 l horkého zeleninového vývaru

sůl a pepř


Postup:

V mixéru zpracujte zelený ječmen, bazalku, česnek, citronovou šťávu, parmazán, olivový olej, sůl a pepř dle chuti a vytvořte pesto, přičemž olej přilévejte postupně dle potřeby. Máslo rozehřejte ve větším rendlíku a na středním ohni orestujte šalotku. Přidejte víno, sůl a pepř a asi 2 minuty povařte. Vsypte rýži a minutu až dvě míchejte, poté postupně přilévejte vývar a často míchejte. Další vývar přidávejte vždy, až se přechozí vstřebá. Mělo by to trvat 20-25 minut a rýže by měla zůstat na skus al dente). Cca 2 minuty před dokončením přidejte hrášek. Odstavte a nechte vychladnout. Poté přidejte pesto a dobře promíchejte. Ozdobte lístkem bazalky a podávejte.



Zeleninový džus s červenou řepou a zeleným ječmen



Vhodné jako: svačina

Potřebujete:

3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO

1 červená řepa

1 řapíkatý celer

špetka soli

voda na dolití

Postup:

Řepu a celer zpracujte v odšťavňovači. Přidejte prášek ze zeleného ječmene a dobře promíchejte. Pro lepší promíchání použijte shaker. Můžete přidat další zeleninu, např. mrkev nebo kedluben.




 



  • Vybrali jsme pro Vás