Banánové smoothie
Vhodné jako: snídaně nebo svačina
Potřebujete:
3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ČESKÁ CHLORELLA
3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO?
1 banán?
3 dcl rostlinného mléka
Postup:
Do mixéru nakrájejte banán, přidejte mléko a přisypte chlorellu a ječmen. Mixujte, dokud nevznikne hladká konzistence. Tento základní recept pro smoothie můžete nadále obměňovat a vytvářet nekonečně mnoho variací.
TIP: Smoothie 100x jinak?:
Chcete novou variantu smoothie se supergreens? Příště místo ječmene použijte prášek z mladé pšenice, zkuste avokádo, kiwi, špenát či čerstvé bylinky apod.
Ovesná kaše s mladou pšenicí, lesním ovocem a kokosem
Vhodné jako: snídaně nebo svačina
Potřebujete:
3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® MLADÁ PŠENICE BIO
?1 hrnek ovesných vloček
2 hrnky mléka (živočišného či rostlinného)
Kiwi
hrst čerstvého lesního ovoce
hrst sušeného kokosu
med nebo agávový sirup
Postup:
V kastrůlku ohřejte mléko, přidejte ovesné vločky a nechte nabobtnat. Do teplé kaše (zachovejte teplotu do max. 40°C) zamíchejte prášek z mladé pšenice. Kaši nalijte do misky, ozdobte ovocem a posypejte kokosem. Můžete také dosladit medem nebo agávovým sirupem.
Rizoto s hráškem a pestem ze zeleného ječmene
Vhodné jako: oběd nebo večeře
Potřebujete:
3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO
bazalkové lístky
1 nadrcený stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu
80-120 ml panenského olivového oleje
400 g rýže na rizoto, např. arborio
200 g mraženého hrášku
25 g másla
šalotka
80 ml suchého bílého vína
1,5 l horkého zeleninového vývaru
sůl a pepř
Postup:
V mixéru zpracujte zelený ječmen, bazalku, česnek, citronovou šťávu, parmazán, olivový olej, sůl a pepř dle chuti a vytvořte pesto, přičemž olej přilévejte postupně dle potřeby. Máslo rozehřejte ve větším rendlíku a na středním ohni orestujte šalotku. Přidejte víno, sůl a pepř a asi 2 minuty povařte. Vsypte rýži a minutu až dvě míchejte, poté postupně přilévejte vývar a často míchejte. Další vývar přidávejte vždy, až se přechozí vstřebá. Mělo by to trvat 20-25 minut a rýže by měla zůstat na skus al dente). Cca 2 minuty před dokončením přidejte hrášek. Odstavte a nechte vychladnout. Poté přidejte pesto a dobře promíchejte. Ozdobte lístkem bazalky a podávejte.
Zeleninový džus s červenou řepou a zeleným ječmen
Vhodné jako: svačina
Potřebujete:
3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO
1 červená řepa
1 řapíkatý celer
špetka soli
voda na dolití
Postup:
Řepu a celer zpracujte v odšťavňovači. Přidejte prášek ze zeleného ječmene a dobře promíchejte. Pro lepší promíchání použijte shaker. Můžete přidat další zeleninu, např. mrkev nebo kedluben.