Doporučujeme

Pečená marinovaná panenka s podzimní zeleninou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Pečená marinovaná panenka s podzimní zeleninou

Ingredience

2 větší vepřové panenky

sůl

4 lžíce medu

2 stroužky česneku

1/4 lžičky drceného hřebíčku

600 g brambor

1 menší celer

4 větší mrkve

olivový olej

mletý černý pepř

1 svazeček petrželky


1. Vepřové panenky očistíme a nasolíme. Med rozmícháme s utřeným česnekem a hřebíčkem. Panenky potřeme marinádou a v chladu necháme odležet.


2. Brambory, celer a mrkve oloupeme a nakrájíme na hranolky. Rozprostřeme je na plech, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Zeleninu dobře promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C péct.


3. Marinované panenky ze všech stran opečeme na oleji v pánvi. Když je zelenina téměř upečená, přidáme je na plech. Vše společně dopečeme. Před servírováním posypeme zeleninu nasekanou petrželkou.


  • Vybrali jsme pro Vás