Doporučujeme

Moravský kaldoun z drůbků

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Moravský kaldoun z drůbků

Ingredience

300 g kachních nebo husích drůbků (srdíčka, žaludky)

4 křídla a krky

2 bobkové listy

5 zrnek nového koření

3 zrnka černého pepře

1 menší cibule

100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

sůl

2 naťové cibulky

2 lžíce oleje

30 g nudliček do polévky


1. Drůbeží srdíčka, žaludky, křídla a krky dobře omyjeme. Vše dáme do hrnce, zalijeme 1000 ml studené vody, přidáme bobkový list, nové koření i celý pepř a na mírném plameni vaříme asi 60 minut.


2. Mezitím oloupeme cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme je do hrnce a společně vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak vývar přecedíme do jiného hrnce a osolíme. Maso obereme z kostí a ze srdíček odstraníme osrdí. Vařenou kořenovou zeleninu a drůbky nakrájíme na malé kousky.


3. Naťové cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a cibulky na něm osmahneme.


4. V jiném hrnci uvaříme v osolené vodě nudličky (podle návodu na obalu) a scedíme je. Do vývaru dáme drůbky, kořenovou zeleninu naťovou cibulku a podle chuti přisolíme. Polévku můžeme podávat s bílým pečivem.


  • Vybrali jsme pro Vás