Doporučujeme

Máte chuť vyzkoušet něco nového? Třeba sekanou z červené pšenice?

| foto: archiv, Bauer Media

Máte chuť vyzkoušet něco nového? Třeba sekanou z červené pšenice?

Minulý týden byl časopis Žena a život partnerem festivalu zdravého životního stylu Evolution, na kterém jsme pro vás posbírali spoustu zajímavých tipů a receptů. Představujeme jeden z nich!


Sekaná z trhanky červené pšenice


Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

• 400 g trhanky z červené pšenice Naše Biofarma

• 800 ml vody

• 100 g strouhané cibule

• 100 g bílého zelí

• 5 stroužků česneku

• 50 g sekané petrželové natě

• 4 pol. lžíce mouky z červené pšenice Naše Biofarma

• 1 vejce

• 2 pol. lžíce strouhanky

• 2 pol. lžíce lahůdkového droždí

• 1 polévková lžíce majoránky

• 1 polévková lžíce panenského olivového oleje BIOLINIE

• 1 čaj. lžička červené papriky

• 1 čaj. lžičky sušené máty peprné (nemusí být)

• 1,5 čaj. lžičky soli

• pepř

• panenský olivový olej BIOLINIE na smažení




Postup:

Uvaříme trhanku ve vodě do měkka, necháme vychladnout a ještě na 30 minut dáme do lednice. Mezitím nastrouháme cibuli, bílé zelí, česnek, nasekáme petrželovou nať. Do vychladlé trhanky přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a těsto necháme chvíli odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy na biskupský chlebíček, nebo na plech a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C 35–45 minut.




  • Vybrali jsme pro Vás