Doporučujeme

Králičí stehna na česneku

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Králičí stehna na česneku

Ingredience

4 králičí stehna

200 g anglické slaniny, vcelku

1 palice česneku

4 snítky rozmarýnu

sůl

mletý černý pepř

2 cibule

100 g másla


1. Králičí stehna očistíme a prošpikujeme 100 g slaniny. Polovinu oloupaných stroužků česneku utřeme se dvěma snítkami rozmarýnu a maso směsí potřeme. Osolíme ho, opepříme a necháme odležet asi 60 minut.


2. Porce králíka vložíme do pekáče, přidáme zbylé stroužky česneku, na menší kousky pokrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou anglickou slaninu. Maso poklademe plátky másla a snítkami rozmarýnu. Podlijeme ho trochou vody a přikryjeme poklicí nebo alobalem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut doměkka.


3. Králičí stehna podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Když je maso měkké, odkryjeme ho a dopečeme dozlatova. Vhodnou přílohou jsou např. vařené brambory.


  • Vybrali jsme pro Vás