Ingredience

800 g kapra

1 lžíce hladké mouky

1 lžička mleté papriky

1 lžíce oleje

150 g směsi čerstvých hříbků a lišek

1 cibule

250 g keříkových rajčátek

100 g černých oliv

celerová nať

4 lžíce rajčatového pyré

300 ml zeleninového vývaru

sůl a mletý černý pepř


1. Kapra očistíme, nakrájíme na filety a osolíme je. V misce promícháme mouku s mletou paprikou. Filety obalíme v mouce a ze všech stran je krátce opečeme na rozehřátém oleji.


2. Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, lišky necháme vcelku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, omytá rajčata na dílky. Celerovou nať překrájíme na menší kousky.


3. V pánvi na vypečené šťávě z kapra orestujeme cibuli a houby. Chvíli je podusíme, pak přidáme rajčata, rajčatové pyré, olivy a zeleninový vývar. Směs prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a celerovou natí.


4. Opečeného kapra vložíme do pekáčku, přelijeme omáčkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Vhodnou přílohou jsou například opečené brambory.


  13:39,  aktualizováno  25. března 2019 21:08