Ingredience1 cibule |
1. Cibuli, jednu mrkev a celer očistíme. Maso omyjeme a vložíme spolu se zeleninou do hrnce. Přidáme koření, trošku soli a asi 1500 ml studené vody. Maso zvolna vaříme, dokud nezměkne. Poté ho vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme do jiného hrnce.
2. Pórek a zbylou mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je s kostičkami masa do vývaru a krátce povaříme. Polévku dosolíme a opepříme.
3. Nudle: Z mléka, vajíčka a mouky prosáté s kypřicím práškem vymícháme hladké řídké těstíčko. Ochutíme ho solí, muškátovým květem a částí petrželové natě. Pánev vytřeme olejem a upečeme na ní tenké palačinky. Srolujeme je a nakrájíme na tenké plátky. Polévku rozdělíme do talířů, vložíme do ní nudle a ozdobíme ji zbylou petrželí.
Tip: Nakrájené nudle ještě můžeme osmažit.