Doporučujeme

Čočkový salát s kuřecím masem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Čočkový salát s kuřecím masem

Ingredience

150 g hnědé čočky

150 g červené čočky

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce vinného octa

1 lžíce hořčice

sůl a mletý černý pepř

1 lžíce nasekané petrželky

400 g kuřecích prsou

olej

1 červená cibule

1 jarní cibule

150 g sterilované červené řepy

150 g malých rajčátek

100 g rukoly


1. Hnědou čočku propláchneme studenou vodou, nasypeme do hrnce a zvolna vaříme do poloměkka. Přidáme červenou čočku a společně dovaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.


2. Čočku zakapeme olivovým olejem a ochutíme octem, hořčicí, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Zlehka promícháme.


3. Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka po obou stranách opečeme. Pak ho vložíme do rozehřáté trouby a při 190 °C dopékáme asi 8 minut.


4. Červenou cibuli i jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Upečená prsa vyndáme a nakrájíme na kousky. Červenou řepu a rajčátka překrájíme. Vše přidáme k čočce, zlehka promícháme a dozdobíme rukolou.


  • Vybrali jsme pro Vás