Ingredience

200 g rýžových nudlí

1 lžíci sezamového oleje

3 stroužky česneku

20 g nastrouhaného zázvoru

1 chilli papričku

200 g hlívy ústřičné

200 ml čínského rýžového vína nebo bílého vína

2 lžíce rybí omáčky

1 l vody

2 listy kadeřávku

100 g hráškových lusků

200 g očištěných krevet

hrst baby špenátu

1 jarní cibulku

1 limetku


1. Nudle namočíme do vlažné vody a necháme bobtnat. V hrnci zahřejeme olej a vsypeme podrcený česnek, nastrouhaný zázvor, nakrájenou chilli papričku a vše krátce orestujeme. Přidáme očištěné houby a restujeme je asi 2 minuty. Zalijeme vínem a minutu prudce vaříme. Pak přidáme rybí omáčku a zalijeme vývarem.


2. Do vývaru vložíme na nudličky nakrájený kadeřávek (můžeme nahradit kapustou). Přivedeme k varu a vaříme, až kadeřávek změkne. Pak do polévky vložíme krevety a hráškové lusky a vaříme 2 minuty.


3. Nudle scedíme a rozdělíme je do misek. Přidáme listy špenátu, nakrájenou jarní cibulku a zalijeme horkou polévkou. Povrch zakápneme limetkovou šťávou.


  12:49,  aktualizováno  31. března 2019 13:39