Stan za zahrádkářskou kolonií, ve kterém spolu muži žili.

Stan za zahrádkářskou kolonií, ve kterém spolu muži žili. | foto: Policie ČR

Bezdomovci popíjeli u hokeje, po hádce jeden druhého napadl sekerou

  • 3
Ne zrovna láskyplně skončil svátek Valentýna pro dva muže z Hradce Králové. Odpoledne si zpříjemnili posloucháním přímé reportáže z hokejového zápasu. Po několika litrech vína se však začali hádat a potyčku ukončila až sekera.

"Ze zločinu těžké ublížení na zdraví, ukončeného ve stadiu pokusu, byl těchto dnech obviněn devětadvacetiletý muž z Hradce Králové. Policisté mu kladou za vinu, že dne 14. února odpoledne úmyslně napadl se sekerou v ruce svého známého," uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Oba muži spolu bydleli ve stanu za zahrádkářskou kolonií v blízkosti Fakultní nemocnice, kde k útoku také došlo.

"Na muže podle všeho zaútočil po předchozí slovní a fyzické roztržce. Poškozenému, který ležel na zádech na zemi, měl ostřím sekery způsobit dvě sečné rány v oblasti obličeje a krku," popsala mluvčí.

Zraněnému devětačtyřicetiletému muži poté útočník přivolal lékařskou pomoc. Na místo okamžitě přijeli také policisté, kteří provedli u podezřelého dechovou zkoušku.

"Při ní nadýchal téměř tři promile alkoholu. Zraněný muž nebyl vzhledem ke svému stavu a pro výraznou opilost dechové zkoušky schopen. Obviněný později uvedl, že společně s poškozeným poslouchali v radiu hokejový zápas a přitom pili alkohol," doplnila Burýšková. Údajně vypili pět až šest litrů vína.

Zranění ošetřili lékaři chirurgickým zákrokem, útočníkovi hrozí odnětí svobody až na deset let.