Při nehodě u obce Kocbeře zemřeli dva lidé z osobního auta (28. 5. 2019) | foto: Policie ČR

Auto dostalo smyk, při střetu s náklaďákem v něm zahynuli dva lidé

  • 13
Dvoučlenná posádka osobního auta zahynula při srážce s nákladním vozem na Trutnovsku. Auto dostalo na mokré silnici smyk a šofér náklaďáku už nedokázal střetu zabránit. Nehoda se stala mezi Kocbeřemi a Dvorem Králové.

Havárie zablokovala provoz na silnici 300 spojující Kocbeře a sousední Dvůr Králové nad Labem před 11. hodinou. Policie úsek uzavřela asi na čtyři hodiny kvůli vyprošťovacím a záchranným pracím.

Řidič vozidla Škoda Octavia jel od Dvora Králové a v pravotočivé zatáčce dostal na mokré vozovce smyk, záhy se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem.

„Řidič náklaďáku se ještě snažil srážce vyhnout, přesto auto narazilo pravým bokem do přední části nákladního vozu,“ popsal mluvčí trutnovské policie Lukáš Vincenc.

Profesionální hasiči ze stanice ve Dvoře Králové přijeli k nehodě do několika minut. S pomocí hydraulických nástrojů vyprostili oba vážně zraněné a pomáhali i s jejich resuscitací.

Na místě zasahovali také záchranáři s vrtulníkem, dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci i další zdravotníci. Třiatřicetiletému řidiči ani čtyřiačtyřicetileté spolujezdkyni už ale nemohli pomoci.

„Lékař bohužel musel konstatovat úmrtí. Oba utrpěli zranění neslučitelná se životem,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák.

Policisté nehodu dále vyšetřují. U řidiče nákladního auta už vyloučili požití alkoholu, z nehody vyvázl bez zranění on i jeho spolujezdec.

Tři jednotky hasičů pomáhaly s uklízením vozovky a s nakládáním vraku osobního auta. Z trutnovské stanice dorazil vyprošťovací vůz, který vytáhl z příkopu zapadlé nákladní auto. 

Tragická nehoda se stala u Kocbeří na Trutnovsku

Tragická nehoda se stala u Kocbeří na Trutnovsku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz