Nemluvně žilo s drogově závislou matkou ve špinavé ruině plné harampádí

  • 2
Dvůr plný harampádí, odpadků a špíny, polorozbořený dům známý mezi místními jako „drogové doupě“ a v něm plačící nemluvně. Takový pohled se naskytl hradeckým strážníkům, kteří holčičku i s drogově závislou matkou převezli do nemocnice. Případem se zabývá oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD).

Když operační pracoviště městské policie v Hradci Králové přijalo telefonát, že v místním „drogovém doupěti“ se zdržuje žena s maličkým dítětem, vyslali strážníci na místo hlídku.

„Po příjezdu strážníci vstoupili do polorozbořeného domu, kde mezi odpadky ležel spící muž. Strážníci v něm poznali místního bezdomovce,“ popsala mluvčí hradecké městské policie Eva Kněžourová.

Na dotaz, zda se zde nachází i dítě, zakřičel bezdomovec: „Vylez!“ a opět usnul. Žena odhrnula špinavou plentu, za kterou byly hromady nepořádku a vzlykající dítě.

Na ambulantní léčbu matka nechodí

„Já jsem teď přijela,“ tvrdila strážníkům, kteří ale uvnitř domu plného odpadků a harampádí viděli i dětskou postýlku či kočárek.

„Matka holčičky odmítla zkoušku na přítomnost návykové látky, ale sdělila, že je uživatelkou drog a má nařízenou ambulantní péči, kam však nedochází. Vzhledem k celé situaci byla na místo přivolána Policie ČR i pracovnice OSPOD,“ uvedla mluvčí strážníků.

Malou holčičku společně s matkou převezli do nemocnice k vyšetření. Případem se dále zabývá oddělení sociálně právní ochrany dětí.