Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: K máslovému řízku z české kuchyně zakousněte křenové brambory

Brambory, křen a červená řepa plná vitaminů se za našich babiček v českých kuchyních našly vždycky. Když k tomu přidáte kus vepřové plece, smetanu a máslo, připravíte lahodné a přitom zdravé jídlo, ideální třeba jako nedělní oběd.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EJ

Rosinanta

12. 3. 2012 9:12
sapík

Tento kuchař mi tedy zrovna nesedí. Často mi ta jeho jídla připadají jaksi přeplácaná a za druhé všechno jeho servírování vypadá absolutně nevábně. Viz titulní foto, na to bych tedy už od pohledu chuť neměla.

0 0
možnosti
PJ

Petrik73

12. 3. 2012 11:36
Re: sapík

Souhlas. Dlé mého názoru musí být jídlo vyskládané do pěkné 30 cm vysoké pyramidky uprostřed talíře. Samozřejmá je kresba omáčkou okolo celého talíře. Dále mi zde chybí orestované půlky cibule, česneku.

0 0
možnosti
MP

volic_plukovnik

11. 3. 2012 20:37
tedy přiznám se

že na tohle nemám chuť ani trošku...

0 0
možnosti
P

PosledníMohykánStáleŽivý

11. 3. 2012 16:18
S tím "zdravým jídlem" bych to nepřeháněl,

Chutné to bude, ale s ohledem na obsah tuků v másle a smetaně, spolu s tím, který je už v plecku, je to kaloricky dosti hodnotná záležitost.

2 0
možnosti

orinka3

11. 3. 2012 15:34
technická k řepě

Červenou řepu je lepší vařit v tlakovém hrnci, dělá se dlouho.

0 0
možnosti
AK

wrah

11. 3. 2012 15:37
Re: technická k řepě

Osobně bych jí oloupal, dal do papiňáku a nechal vařit jen minutku nebo dvě. Rozvařená je opravdu dost nechutná, takové divné bahno.

0 0
možnosti
B

bojimbojim

11. 3. 2012 11:34
!!!!

Nejsem zadny mistr kuchar,ale pokud si pamatuju,tak podle starsich kucharek se maso mele na velmi hrubou sekanou,aby byla videt struktura masa.A jinak se zeptam,proc delate maslove rizky,kdyz po masle neni ani stopy?!! 8-o

0 0
možnosti
J

janduben

11. 3. 2012 11:37
Re: !!!!

maso se mele tak, jak potrebujeme

...Pak přidejte k vypečené šťávě na plech trochu másla, nechte ho rozpustit, promíchejte se šťávou a máslové řízky na talíři touto omáčkou přelijte.

0 0
možnosti
MP

prazakm

11. 3. 2012 8:38
Tak nevím,

rozmixované maso a sušené mléko, to je tradiční česká kuchyně? No fuj!

1 0
možnosti
RC

cubebike

11. 3. 2012 11:54
Re: Tak nevím,

stejk, resp. kus flákoty to není. Ale proti rozmixovanému KVALITNÍMU masu nelze nic namítat.

0 0
možnosti
J

jupp

11. 3. 2012 2:36
Mixer setri cas a spolehlive zabiji chut i texturu

kutrovat se privalilo do vznesene lingua cuisine po cesku z anglictiny (to cut) a znamena to krajet, sekat. Ekvivalent nemeckeho mett, metten, ze kterehoztto zakladu pochazi mj Metzger, Mettwurst. Rozhodne nepouzivat mixer, ktery zmeni chut. Kdyz uz, nemate na sekani nozem nebo kolibkou cas ci chut, tak si nechte maso prohnat mlynkem na maso.

Molekuly, odpovedne za vuni a chut potravin, jsou slozite a velmi dlouhe.. Pri pouziti mixeru se tyto 'olfaktoricke' molekuly rychle mechanicky zkrati a vysledek chutna bedne. Pouzivejte na rozmelneni potravin nuz, kolibku, mlynek, lis, sito, passez-vite a vyhodte mixer do srotu.

2 0
možnosti
TF

dtx

11. 3. 2012 3:12
Re: Mixer setri cas a spolehlive zabiji chut i texturu

Mixérem zkrátíme molekuly? Aha

2 0
možnosti
FK

Ferdinand Kokoška

11. 3. 2012 2:20
...a dame si ho do tepla

BUM. )

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  30.4 13:39

Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...

Váš mazlíček může v květnu hrát o deku, granule a kapsičky pro psy a kočky

1. května 2024  1:05

Pokud máte doma roztomilého králíčka, kočku, psa, ještěrku nebo třeba koně, můžete si zahrát v...

Nechcete na zahradě chemická hnojiva? Zkuste to s mykorhizními houbami

1. května 2024

Mykorhizní houby jsou nezbytnou součástí přírodního ekosystému a hrají klíčovou roli v růstu a...

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  30.4 13:39

Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...

Péči o dvě gorilí mimina v jedné náruči si zkouší Duni, dcera slavné Moji

30. dubna 2024

Minulý týden začala samice Kijivu, zkušená pětinásobná matka, půjčovat své sotva dvoutýdenní mládě...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...