- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Už jděte s těmi zoufalými články o másle někam.
Kupuju 1-2 týdně a jestli stojí 40, 50 nebo 60, to ja asi takový rozdíl jako jestli si koupím o jedno pivo více nebo méně.
Mražené máslo? Pokud není opakovaně rozmrazované, tak je ok. Lidi, nenechejte si namluvit ty nesmysly!
Máslo z mražáku je otřesné zoufalství. To raději pro výborná čerstvá másla do zahraničí, kde je kvalitní a levné. Ilustrační snímek ukazuje podřadné máslo, které není čerstvé, ani české.
máslo při -18 °C žlukne spíš už jen povrchově při styku s kyslíkem. dál tuky mají tendenci pohlcovat cizí pachy. doporučil bych před zmrazením vakuovat a není problém mít ho tam třeba dva roky. samo, ještě nižší teplota by byla ještě lepčí.
konec konců v permafrostu se našli i mamuti jejichž maso bylo v zásadě poživatelné a to jde o desítky tisíc let
V mrazáku mám kostky ledu, toustový chleba, podušené hřiby, pár kelímků vývaru a dva králíky od babičky. Nic jiného se mi mrazit neosvědčilo...
Nojo, no. Čerstvý máslo už na sebe nic nepotřebuje, jaká je to dobrota!
Čerstvý ovšem v supermarketu nekoupíte...
Nemáme mrazák....Díky Bohu.... :)
Myslel jsem že, křečkování potravin bylo typické pro válečné a poválečné období, kdy byl fakt hlad, a pak max. pro socík, kdy prostě občas něco nebylo.
Ale 28 let po revoluci se bavit o mražení kilogramů másla, abych ušetřil pár korun, mi přijde trochu ujeté.
Navíc platit elektrinu, kterou mrazak spotrebuje :D. A to se vyplatí.
Pokud někdo chove něco ve velkém a má domácí maso nebo uchová přebytky, že zahrady budiž, ale záměrně něco nakupovat a mrazit, kdy je všeho vpysk?