Diskuze

Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak

Spor o rizoto a risotto provokuje nekončící vášnivé diskuse mezi zastánci české a italské kuchyně. Je pravda, že Ital by si o české rizoto neopřel ani lopatu, ale my jsme na něj zvyklí ze školních jídelen a v mnohých restauracích ho vaří „počesku“ dodnes. Jestli chcete zažít Itálii bez pasů a letenek, vyzkoušejte risotto tak, jak ho připravil kuchař a módní návrhář Pavel Berky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chutná mi obojí, doma do ho dělám spíš po česku, ale v restauraci si ráda dám i to italské.

0 0
možnosti

Přitvrdlá rýže a navíc bez masa. Tak to fakticky není nic pro mě. Brrrrrrr... ;-)

1 0
možnosti

My měli na svatbě, jako první chod, výběr ze dvou: risotto alla milanese (šafrán) s kachní šunkou, a druhé bylo risotto bianco s pivním želé a karamelizovanou smaženou cibulkou. Jedno, větší dobrůtka, než druhé!

4 0
možnosti

Ital nezná ten zázrak

A tak mu chátrá tělo...

3 0
možnosti

Tak to si můžu rovnou udělat rýžovou kaši a je to stejné.

0 5
možnosti

To italské ať si nechají u nich, nedá se pozřít

Fuj

2 8
možnosti

Pravé italské risotto mám moc rád. Houbové, chřestové, měl jsem i s lanýži. Krémová chuť je prostě super.

Ale nezanevřel jsem ani na staré české "riziko". Když se neudělá moc suché, je to dobré. Tu šílenost ze školní kuchyně se salámem a hráškem bych ale už nikdy do pusy nedal.

8 1
možnosti

měl jsem a české masové je lepší :D

1 0
možnosti
Foto

České rizoto s nevábnými kousky jakéhosi starého masa a hráškem, obarvené a ochucené šťávou z kydance kyselé červené řepy, mi nadobro otrávila školní jídelna. Doma jsem rodině vařila lepší alternativu, ale už jsem k němu cestu nenašla. Zato italské, krémové to mám moc ráda. A kromě staré konzervy, mého manžela, ho má radši celá rodina. Jen mě štve, že se musí dělat po menších dávkách, jinak to není ono.

4 6
možnosti