Diskuze

Vyučili mě prvorepublikoví kuchaři s ostrým slovníkem, vzpomíná Sapík

Jaroslav Sapík je považován za doyena české gastronomie. Vyučil se a řadu let pracoval v pražském hotelu Ambassador, až si z kraje devadesátých let otevřel rodinnou restauraci a penzion v Klokočné kousek od Prahy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chtěl bych ochutnat co vaří ty kritici co zde píšou.Mám takový dojem že pro ně je vrcholem jejich vaření udělat polévku z pytlíku.

1 1
možnosti
Foto

Proč je s ním rozhovor co 14 dní?

3 0
možnosti

Protože je gastronomie v módě.

2 0
možnosti

Nejlepší kuchař začínal tlačenkou. :-)

1 0
možnosti

..zafungovaly máminy známosti. Chtěla, abych šel do dobrého baráku, a nějak to zařídila

Zdroj: https://www.idnes.cz/hobby/domov/jaroslav-sapik-vzpominky-kniha.A191210_114810_hobby-domov_bma

Hned jsem si vybavila Forrest Gumpa :-)

18 0
možnosti

Popravdě mi jako eso nikdy nepřipadal. Přišlo mi, že je dobrý kuchař na hotovky. Jinak jsem od něho nic extra vařit neviděl. To vařené žebro s řepou, to by mohla být jeho parketa...

10 2
možnosti

Vždycky když vaří v tv, a přidá ještě "kousek" másla nebo sádla Jirko (čtvrtku kostky), zvedá se mi žaludek.

15 1
možnosti

Že je pro vás bůček sprostý slovo?

1 1
možnosti

Jeho syn Pavel vaří v Terase U Zlaté studně, špičkové restauraci, jedné z nejlepších u nás.

6 0
možnosti

Myslím, že jeho syn je úplně jiná úroveň gastronomie...R^

4 0
možnosti

P54e49t39r 58B90a25u52e55r

11. 12. 2019 7:41

Dokud si nestoupl k plotně s tím tekrénem, tak mi byl sympatickej, i když není takový eso jako Pohlreich, Paulus atd. Naštěstí je jídlo a gastronomie dnes záležitostí nejen potřeby, ale i životního stylu, zábavy a řekneme něčeho jako módy, takže snad nám dobří kuchaři nebudou vymírat jako zedníci a další řemeslníci. Takže lidi jako Sapík mají šanci to předat někomu dál. Teda kromě vystupování s tím tekrénem. :)

3 0
možnosti

M95i27l59a69n 23K79u40n96e86š

11. 12. 2019 7:10

Před pár lety jsem si v té jeho Klokočné dal svíčkovou, ještě mám schovanou fotku. Knedlíky tvrdé, maso mizerné, omáčka jakžtakž, personál hodně nepříjemný. Pěkně děkuju, nikdy víc.

5 1
možnosti
Foto

Po tom, co tenhle člověk kvůli penězům začal dělat televizní pořad z gastrozločincem Babicou, ho nikdo jako kuchaře nemůže brát vážně. Ty jeho pochvalné kecy na Babicovy matlanice z kečupu a eidamu, by si měl nechat zarámovat místo "prvorepublikového" výučního listu.

24 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti