Diskuze

Izrael po uvolnění řeší potíže, které nikdo nečekal. Nejsou lidi

Na jedné straně restaurace, kde jsou večeře rezervované na týdny dopředu, na druhé straně ty, které nemohou otevřít. Tentokrát ne kvůli lockdownu, ale protože chybí zaměstnanci... Izrael otevírá ekonomiku a objevují se problémy, které nečekal.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU

Tak to, že věci budou jako před pandemií, nemůže čekat snad nikdo. Spousta zaměstnanců v gastronomii a hotelnictví si našla jinou práci a měnit za původní už nebudou. Hodně lidí taky začalo z nouze vařit doma a po pandemii už se dost možná k pravidelným návštěvám restaurací ani nevrátí. Stejně tak obchody, mnoho z nich docela určitě zkrachuje, protože se nakupovat na netu naučili i ti, kteří se tomu dřív vyhýbali jako čert kříži, navíc všechny velké eshopy nabízejí možnost vrácení zdarma.

No a nad tím vším je ještě fakt, že se řada lidí dostala v podstatě na hranici chudoby a na jakékoliv zbytné věci nemá a nebude mít peníze.

Smutné vyhlídky, ať se na to podívám z jakékoliv strany...

4 0
možnosti
ZW

no, dá se na to dívat i tak, že jsme si léta žili "nad poměry" a teď se vracíme do normálu. Ono možná není normální, aby příslušník střední třídy chodil denně na oběd do restaurace a každý rok létal na dovolenou k moři. I to je možný pohled.

1 0
možnosti
RZ

"Z vyjádření mnohých firem je ale cítit značná neochota držet si neočkované zaměstnance, kteří mohou ohrozit zákazníky i kolegy"

Tak já nevím , mohl by mi někdo konečně vysvětlit jakým způsobem můžou neočkovaní ohrozit očkované ? Proto se snad očkují , aby Covid nedostali ...

13 0
možnosti
JD

J75i85r39i 50D74o94b78r13ý

29. 3. 2021 12:22

To je casto opakovany omyl.

1) i kdyby se nemoc sirila jen na neockovane, tak mutuje jak o zavod a ono si to cestu najde.

2) ockovani vyrazne snizuje pravdepodobnost nakazy a i v jejim pripade snizuje moznost komplikaci. Ale neni to bud a nebo. Neni to tak, ze tech ockovanych se to uz netyka.

Tohle nema nic spolecneho s osobni svobodou. Virus se o takove idee nezajima. Je to ciste technicky problem. Stejne jako si nemuzete ve meste postavit dum, ktery kasle na pozarni predpisy, protoze ohrozuje ty ostatni. Protoze i sousedni dum, ktery ma maximum protipozarnich opatreni muze vyhoret.

6 1
možnosti
Foto

Stále se zapomíná, že ani očkování, testování a prodělání nemoci není stoprocentní jistota, že člověk nemůže nakazit sebe nebo někoho jiného. Opakované onemocnění není neobvyklé.!

4 4
možnosti
JD

J88i95r44i 39D37o26b36r65ý

29. 3. 2021 12:25

Jenze nejde o jednotlivce. Jde o to, jesli funkcnost ockovani ochranit je lepsi, nez schopnost viru sirit se. Statistika a matematicke modelovani na velkem poctu pripadu. Neni problem si zjednoduseny model zkusit i na svem pocitaci.

0 0
možnosti
MV

M43a84r89c89e57l 14V76l58n14a

29. 3. 2021 10:37

Hlavne nezabúdajte, že očkovanie je úplne DOBROVOĽNÉ! ;-D

10 0
možnosti

zamestnavat neockovane je take dobrovolne...

5 1
možnosti
Foto

Prostě nemusíš se nechat naočkovat, ale když se nenecháš naočkovat, tak vypadni! Za chvíli vás bez potvrzení o očkování proti kovidu nepustí ani do potravin. Nemějte strach, že u sebe budete muset neustále nosit nějaký papír. Budete to mít v apce a budete se rozplývat nad tím, jak je to pohodlné a supermoderní. Následovat bude čipování, jak už řekl ten váš miláček Prymula. Pak zase všechno zavřou, protože přijdou nové mutace nebo možná úplně nové viry, a potom vás znovu naženou na očkování a tak to bude stále dokola, dokud se této tyranii nepostavíme.

7 5
možnosti
ZH

Už brousím kosu a kovám bodce na cep. Také oprašuji trakař na vozovou hradbu.

Vy jste srandovní, pane Švarc, máte chránit ostatní a sebe a hned tyranie. Podobné pocity jste určitě zažíval, když vás nutili utírat si zadek po velké. Tehdy jste ale na bunt nemohl ani pomyslet.

2 1
možnosti
LK

...a to byl Andrej na zkoušenou v Izraeli ;-D

2 0
možnosti
MS

No právě a protože viděl, že by stejně bylo málo personálu, tak si prosadil další prodloužení nouzového stavu. ;-D

0 0
možnosti
MK

Myslím, že tohle teď bude na nějaký čas naprosto zásadní otázka: je v populaci proočkované třeba ze 70% povinnost se očkovat otázka národního zdraví? Podle mého názoru ne. Jakmile proočkovanost naroste, bude to opět na individuálním rozhodnutí daného jedince, zda se očkovat nechá nebo ne.

5 0
možnosti
VB

tobě to podle mně někdo nařídí, protože ty jako danej jedinec moc odpovědnosti nevykazuješ a mohl bys to roznášet

2 5
možnosti
Foto

A je to opravdu překvapení? Vezměme si to u nás, rok (jeden celý rok!!) zavřené pohostinství. Opravdu se dá rozumně čekat, že ti lidé budou jen tak rok sedět doma bez peněz? A pokud si našli jinou práci, budou ochotni se ji vzdát za nejistotu v tomto oboru?

17 0
možnosti
VB

to jsou těžké otázky, nikdo neví, co teď udělají

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že distanční ročníky můžou nedostatek číšníků zvrátit ;)

13 0
možnosti