Diskuze

Cena ropy Brent poprvé od roku 2014 vystoupila na 80 dolarů za barel

Cena severomořské ropy Brent se ve čtvrtek poprvé od listopadu 2014 dostala na 80 dolarů za barel. Investoři se obávají poklesu vývozu suroviny z Íránu po obnovení amerických sankcí v době, kdy jsou dodávky ropy na trh již napjaté.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Irán bude zcela jistě dodávat i dále, ale i EUR se dostává díky Merkel a Macronovi do bredouille. Kolektivizace dluhů se nelíbí zejména Němcům. Skutečným měřítkem není USD ani EUR, je to zlato. A jeho cena v EUR se nemění.

Irán má tendenci, přejít na platby v EUR, to by navázalo EU daleko pevněji do obchodu s Persií. Tamní ropa má i méně síry, než třeba ta ruská, to usnadní i její zpracování. A Peršané by snížili svoji závislost na USA.

1 0
možnosti

J35a42n 72C29e97p79e49k

17. 5. 2018 15:24

Když udělají kartelovou dohodu nějaké firmy, tak se všichni mohou zbláznit a ihned je masivně pokutují. Když se kartelově dohodne 80% těžařů ropy, tak se všichni tváří, jak je to v pořádku. Prapodivný to svět.

3 0
možnosti

No netvari se že je to v pořádku, ale těžko budete pookutovat stat. Na základě čeho taky a kdo by ji pokutoval?

0 0
možnosti

Arabové a Rusové si mnou ruce, však oni mají Evropané peněz dost.

5 0
možnosti

Pamatuji časy kdy byla ropa i za 150 $ za barel, ale ceny PHM nebyly tak vysoké. Tady je jasně vidět, jak ČNB, ruku v ruce s Ministerstvem financí, zacvičila s naší měnou a to mají zajišťovat její stabilitu. Hlavně spořte a inflace vám naprosto vše sežere.

1 4
možnosti

Spotřební daň pane. to je oč běží při PHM

2 0
možnosti

To je pro nás řidiče dost nepříjemná zpráva.

0 0
možnosti

tak přece jen ten Trump podporuje Putina;-D;-D;-D

6 0
možnosti

Přesně - Putin má na Trumpa hambaté kompro když si užíval s prostitutkami v Moskvě a tak Trump dělá vše pro to, aby cena ropy (a plynu) šla nahoru - nikdo jiný než Rusko o to zájem nemá, ropné země naopak chtějí ceny držet dole aby zlikvidovaly americké frakování břidlic.

1 0
možnosti