(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: ČTK

Bulharský regulátor zablokoval prodej firmy Nova Broadcasting skupině PPF

  • 0
Bulharský regulační úřad zablokoval plánovaný prodej bulharské mediální společnosti Nova Broadcasting Group české investiční skupině PPF, která se letos v únoru dohodla, že koupí 95 procent firmy Nova Broadcasting od skupiny Modern Times Group (MTG) a zbývajících pět procent od společnosti Eastern European Media Holdings.

MTG tehdy uvedla, že transakci bulharský podnik ohodnotil na 185 milionů eur (4,8 miliardy korun). O zablokování prodeje informovala ve čtvrtek agentura Reuters.

Mluvčí PPF Zuzana Migdalová uvedla, že PPF zatím nemá písemné rozhodnutí regulátora k dispozici, a proto ho nemůže komentovat. Mluvčí MTG navzdory rozhodnutí bulharského regulačního úřadu agentuře Reuters řekl, že očekává završení dohody o prodeji společnosti Nova Broadcasting ve druhé polovině letošního roku.

Nova Broadcasting Group je v Bulharsku podle dřívějších údajů největší komerční mediální skupinou s podílem na sledovanosti 33 procent. Tvoří ji sedm televizních stanic a 19 firem, které poskytují on-line mediální služby. Založena byla v roce 1994.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera investuje do řady odvětví, od bankovnictví, finanční služby, telekomunikace, nemovitosti až po biotechnologie. Vlastní mimo jiné většinový podíl v tuzemském operátorovi O2, který je v Česku největším provozovatelem internetové televize. Dříve PPF vlastnila českou komerční televizi Nova, kterou v roce 2005 prodala společnosti CME.