Devatenáctiletá Honor Ulothová měla být dědičkou impéria Guinness.

Devatenáctiletá Honor Ulothová měla být dědičkou impéria Guinness. | foto: Facebook H. Ulothové

Dědička pivovaru Guinness je po smrti, zemřela na následky smolné nehody

  • 179
V pouhých devatenácti letech zemřela dědička světoznámého irského pivovaru Guinness Honor Ulothová. Vnučka pivovarnického podnikatele Benjamina Guinnesse podlehla následkům nehody u bazénu, při které utrpěla vážná poranění v oblasti mozku.

Informaci přinesl časopis People, který se odvolává na oficiální zprávu z vyšetřování. Nehoda se stala už v létě dne 31. července. Podle zprávy měla Honor Ulothová poslední červencový večer trávit s rodinou v Chichesteru v jihoanglickém hrabství West Sussex. Čas trávila nejprve ve vířivce, kolem 23:00 se však odebrala k bazénu. Bohužel si ale už nezaplavala.

„Když chtěla dívka skočit do bazénu, tak uklouzla. Následkem pádu došlo k vážnému poranění hlavy a ke ztrátě vědomí,“ stojí v oficiální zprávě. Následné vyšetřování případné cizí zavinění neprokázalo a příčinou smrti tak bylo zřejmě vážné poranění v oblasti mozku.

Guinness stahuje z prodeje své nealko. Pouhé dva týdny po uvedení na trh

Honor Ulothovou našel v osudný večer její bratr Rufus. Dívce se snažil pomoci. Vytáhl její tělo ze dna bazénu, zavolal rychlou záchrannou službu a poskytl jí první pomoc. Její zranění se však neslučovala se životem. Dne 6. srpna, tedy o šest dní později, byla prohlášena za mrtvou.

Její rodina se rozhodla darovat dívčiny orgány pro účely transplantace. „O darování orgánů jsme se s ní několikrát bavili, a proto jsme tento krok udělali. Její orgány pomohly zachránit čtyři lidské životy a desítce dalším lidem jejich život zlepšily,“ uvedla rodina pro Daily Mail.