Hillary Clintonová na světovém summitu žen v New Yorku (6. duben 2017).

Hillary Clintonová na světovém summitu žen v New Yorku (6. duben 2017). | foto: Reuters

Hillary Clintová s dcerou Chelsea vstupují do Hollywoodu

  • 5
Bývalá ministryně zahraničí USA a prezidentská kandidátka Hillary Clintonová už prozradila, čím se bude v budoucnu zabývat. Namísto politiky vstoupí do světa kultury. Spolu s dcerou Chelsea plánuje vytvořit produkční společnost, která se bude věnovat realizaci filmových a televizních projektů.

Po desetiletích, kdy byl život rodiny ostře sledován veřejností, tak vstoupí do Hollywoodu, napsala agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Obě ženy již podle zdrojů jednaly se studii o financování řady programů, jednání jsou však teprve v počáteční fázi. Rodina doufá, že využije film a televizi k ovlivnění kultury a společnosti nyní, kdy je Hillary Clintonová již mimo politiku. Produkční společnost se chce zaměřit na ženy, příběhy žen a o ženách.

Produkční společnost je jednou z mnoha podnikatelských příležitostí, kterou jednasedmdesátiletá Hillary Clintonová zvažuje. Již dříve se dohodla na spolupráci se Stevenem Spielbergem při produkci seriálu The Woman’s Hour, tedy Hodina žen, který je adaptací knihy o bojovnicích za práva žen volit.

Clintonovi tak jdou ve stopách Obamových. Bývalý prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle vytvořili produkční společnost Higher Ground Production a mají smlouvu s Netflixem. K jejich prvním počinům patří adaptace knihy Michaela Lewise o federální byrokracii a seriál o světě módy.

Někteří herci, jako Ronald Reagan, využili své hollywoodské slávy k zahájení úspěšné politické kariéry, u politiků je vzácné, když vyrazí opačnou cestou. Političtí kandidáti se však již dlouho obracejí na Hollywood, když potřebují získat peníze, a Clintonová má velkou podporu mezi dárci, ke kterým patří Spielberg, producent Jeffrey Katzenberg a režisér J.J. Abrams.

Hillary Clintonová se v uplynulých letech zařadila mezi nejvýraznější tváře americké politiky. Značné ambice měla již v době, kdy byl její manžel Bill Clinton prezidentem. Poté se stala senátorkou a ministryní zahraničí. Dvakrát se pustila do boje o Bílý dům, uspět se jí ale nakonec nepodařilo.

,