Diskuze

Čínské zbraně v obchodní válce: turismus, dluhopisy i páka na KLDR

Krátce po uvalení dovozních cel na čínské zboží v hodnotě 34 miliard dolarů přišla americká administrativa s dalším návrhem, podle kterého by cla zasáhly čínský dovoz v hodnotě až 200 miliard. Prezident Trump se nechal slyšet, že může případně zatížit dovozním clem veškerý čínský import do USA. Čína plánuje odvetná opatření.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odmítám číst článek na několik stran. Pokud vám jde o zobrazování reklam, zkoušejte to na někom jiném

0 0
možnosti

To je úlet. Napíšete, že je Čína největším zahraničním věřitelem a dáte odkaz na statistku, kde je až druhá za Japonskem. Tož mi to vysvětlete?

0 0
možnosti
SS

úlet. letadlo není rohlík, který upečete za noc. pokud nakupujete 1000 letadel, tak udělat z dvou dodavatelů jednoho znamená, že těch 1000 letadel nakoupíte ne za 10 let ale za 20. nabízet trakaře mezitím asi není konkurenceschopné. dluhopisy? aby se jednou idnes, reuters a čiňani nedivili, až naopak Trump uvalí sankce na nákup amerických dluhopisů. Máte v peněžence 3000 miliard dolarů a výrobce nejždanějšího zboží obchodovaného v dolarech vám ho neprodá - co si asi s těmi dolary počnete? necháte si je, a rázem máte o 3% ročně méně, tj. 90 milard dolarů, koupíte si za eura, to vám všichni v evropě poděkují, protože rázem bude euro o 30% dražší. A oslabení měny? Ale to je přece nástroj, když funguje volný trh, když máte možnost volně vyvážet, ne když vám importující stát zavede cla a další překážky. Jinak oslabení měny způsobí jen nárůst inflace, protože se zdraží dovážené zboží. takže jaká další superzbraň se nabízí?

0 0
možnosti
AS

Zas ten jeho Duck Face na hlavní fotce. Proboha :-D

0 0
možnosti
LP

USA nejsouo přítelem světa.

2 1
možnosti
IP

TRUMP jeden. Co na srdci to na jazyku, svět na to není zvyklý...

2 1
možnosti
PN

P53e42t36r 50N49o84v40á44k

26. 7. 2018 8:27

Trump rychleji mluví a jedná než myslí.

3 0
možnosti
MV

Myslím si, že prodej amerických dluhopisů v objemu jaký má ČLR je skoro nemožný. Ale nějakou část by na trh hodit Čína mohla. USA budou nuceny zvýšit úrokové sazby, což poškodí jejich ekonomiku a ČLR se zbaví nekrytých prostředků.

Rusové se dluhopisů skoro zbavili. Z části asi aby kryli výpadky příjmů z ropy, ale za valnou část nakoupila centrální banka zlato. A přitom ještě před pár lety to byl osmý největší americký věřitel se (pokud se nepletu) 197 miliardami USD. Jenže ČLR má sedmkráte tolik. Ale jestli se smíří s obrovskou ztrátou a začne se masově dluhopisů zbavovat, tak máme černý pátek na obzoru.

1 0
možnosti
KV

Číně bude stačit, když přestane kupovat dluhopisy nové. Amerika bude mít rázem problémy s obsluhou svého dluhu.

1 1
možnosti
JB

J12a45n 33B31u67r43i80a23n

26. 7. 2018 6:53

Donald vyhrocuje vztahy s Čínou a Evropou. Ale Putinovi div že nepucuje boty.

A já se ptám proč!

4 2
možnosti
MS

M17a20r66c25e44l 18S76u33p

26. 7. 2018 8:47

Za tím bych nehledal buhví co ! Je zaměřenej na domácí politiku a snaží se "zachránit" zbytky výroby co v USA zůstali a "zmáčknout" Čínu a EU, aby mu poskytli lepší podmínky pro vývoz amerického zboží. No dělá to jak blondýna a víc toho spíš pose.. Rusko je v téhle jeho hře zcela nezajímavé.

2 0
možnosti
VR

Donald is the MAN. Man, který má koule ukázat, že s USA se nehraje, a poklonkování Obami už Američani nejsou ochotni tolerovat. Svět je jedna velká jungle a hrát si na falešného lidumila, tak jak to dělal Obama, se nevyplácí.

2 10
možnosti
PS

Z pohledu USA je to logické, tlačí, dělá to ikdyž možná neohrabaě tak,aby z toho profitovaly USA. Stejně by ovšem měli postupovat všichni. Nelze donekonečna dotovat USA a poškozovat své zámy. To se samozřejmě netýká jen Číny a USA, ale i EU, Ruska, Indie....

2 0
možnosti