Diskuze

Nákaza z bankovek nejspíš nehrozí, přesto chodí do karantény i peníze

Počty bezhotovostních transakcí od vypuknutí koronavirové pandemie narůstají. Hotovost je na ústupu zčásti kvůli přesunům nákupů na internet, zčásti ale také kvůli nedůvěře k bankovkám a mincím jako možným nosičům viru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LA

Já se přiznám, že moc nerozumím tomu, proč stále tolik lidí používá hotovost, i když účet v bance má dnes vyjma skalních babiček a malých dětí už úplně každý.

Nejenom že to není úplně hygienické, ale hlavně je to hrozně nepraktické - pořád musíte přehrabovat drobné, kontrolovat, jestli máte dost, chodit k bankomatu atd.

Při bezhotovostní platbě jenom mávnete kartou / telefonem / hodinkami... a je to. Navíc máte o platbách přehled, můžete si vyjet statistiky atd.

1 0
možnosti
JF

U mě je to především osobní "boj" proti snahám mocných zrušit hotovost. Navíc osobně znám několik lidí, kteří se octli v situaci, kdy by bez hotovosti byli ztraceni.

Jinak platbu kartou také občas využiji a jsem rád, že lidé mají stále možnost volby. Takže pokud tato možnost bude i nadále, nemám s tím problém, ale obávám se, že v rámci pohodlnosti a ztráty opatrnosti se lidé rádi této volby zbaví.

1 1
možnosti
HO

Experimentálně jsem zahřála bankovky na 70 stupňů a podivně ztuhly. Změnila se tzv. šustivost. Nedoporučuji. Rv

0 0
možnosti
PS

To jim nedošlo,že nejde o materiál,ale o to,že jednu bankovku může mít behem dvou dnů v rukou x lidi?Asi o to jde,že peníze,na rozdil od jiných věcí,jsou oběživo...

0 0
možnosti
MT

No tak ja po prichodu umyju bankovky i drobne, necham je 14 dni na okne na slunci, a pak je protacim - nejstarsi beru prvni a nove dodavam z druhe strany...

0 0
možnosti
JF

Vám už chybí jen skartovačka na poškozené a tiskárna na nové a můžete si otevřít národní banku :-)

6 0
možnosti
JL

Hotovost se musi zachovat! Pokud by nezustala hotovost alternativni platidlo k digitalnim penezum, je to konec.

8 1
možnosti
JF

Hotovost je stejná dnes jako kdykoliv v minulosti, to jen někteří lidé magoří. Stačí se chovat tak, jak nás učili od dětství - mýt si ruce.

5 0
možnosti
PV

No paráda - takže nákupní košík může být kontaminovaný, zboží může být kontaminované - klika u dveří může být kontaminovaná ale článek mě uklidnil * bankovky jsou čiské - čisté tak, že je můžeme doma používat jako prostírání 8-o

7 0
možnosti
JF

Dokonce i vy jste po příchodu domů kontaminovaný. O tom ale ještě článek nevyšel.

1 0
možnosti
TK

Tak bankovky Vám nikdo nevymaže, pokud nedevalvují, máte hodnotu v ruce.

7 1
možnosti
RK

Možná, kdyby jsme platili dolarem nebo eurem, ale naše měnička naší zemičky se stává v ekonomickém kolapsu hadrem na špinavé brýle.. Bohužel je to tak.

0 1
možnosti
DK

ještě párkrát keš z bankomatu vyberu 500 tisíc vankůš bude krabička poslední záchrany, a já s manželkou na účtu každý max. do milionu, to by měli nechat lidem na pokoji resp. pojištěné vklady

0 0
možnosti
PS

Do milionu má na účtu leckdo. 

1 0
možnosti
JB

Konec bankovek - konec i s námi.

11 0
možnosti