Sydney

Sydney | foto: ESO travel

Australané si protáhli víkend, najednou „ochořelo“ rekordních půl milionu lidí

  • 48
Australané si umějí užívat života. Přestože v Austrálii právě vrcholí letní sezona, rekordní počet Australanů (kolem půl milionu) nepřišlo v pondělí do práce a raději si vybralo placené volno z důvodu náhlého onemocnění. Nikdo nepochybuje o tom, že to většina lidí udělala jen proto, aby si užila prodloužený víkend, jelikož na dnešek připadá státní svátek.

Australané si chtějí užít čtyři dny volna díky Dnu Austrálie, který slaví právě v úterý. Země si připomíná výročí 222 let od založení první trestanecké kolonie na území dnešního Sydney. Podle údajů společnosti, která monitoruje zdravotní dovolené zaměstnanců, přišlo v pondělí v Austrálii přibližně o třetinu méně lidí v porovnání s běžným pondělkem.

Lidé, kteří sobecky nechají své kolegy ve štychu jen kvůli tomu, aby si užívali na pláži nebo v baru, nejsou Australané, ale pobudové.

Sdružení australských maloobchodníků se do absentérů ostře obulo. "Lidé, kteří sobecky nechají své kolegy ve štychu jen kvůli tomu, aby si užívali volno na pláži nebo v baru, nejsou Australané, ale pobudové," rozčiloval se ředitel sdružení Scott Driscoll.

"Bohužel jich je v Austrálii stále více," dodal trpce.

Odborníci předpovídají, že přibližně 100 tisíc Australanů využije zdravotního volna také ve středu. Podle nich tak kvůli nízké produktivitě přijde ekonomika přibližně o 37 milionů australských dolarů (615 milionů korun), uvedla tisková agentura AAP.

Neoprávněné vybírání zdravotního volna kritizoval také šéf australské opozice Tony Abbott, který se přitom deníku ABC zapřísahal, že se nikdy v životě, ani když byl mladý, nenechal hodit marod.

Hodili jste se někdy jen tak marod?

celkem hlasů: 24037

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 úterý 16. února 2010. Anketa je uzavřena.

NIKDY
NIKDY 16292
VÝJIMEČNĚ
VÝJIMEČNĚ 5077
OBČAS
OBČAS 1773
ČASTO
ČASTO 895