Prastará hospoda ve vsi Birdlip v hrabství Gloucestershire. Nyní musí ustoupit...

Prastará hospoda ve vsi Birdlip v hrabství Gloucestershire. Nyní musí ustoupit stavbě křižovatky. (29. prosince 2022) | foto: Profimedia.cz

V Anglii zboří hospodu, která funguje od roku 1784. Ustoupí stavbě křižovatky

  • 27
Po více než dvou stech letech skončí provoz proslulé hospody Air Balloon ve vsi Birdlip nedaleko Gloucesteru na západě Anglie. Web stanice BBC informoval o tom, že majitelé musí svou činnost ukončit kvůli přestavbě místní nebezpečné křižovatky. Hostinec ale na místě stojí už od roku 1784. Své jméno dostal po jednom z prvních letů horkovzdušného balónu v Británii, který nedaleko podnikl vědec Edward Jenner.

„Bylo nám ctí vás po ta léta obsluhovat. Bohužel ale nadešel čas, aby hospoda zavřela a ustoupila nové silnici. Těšíme se alespoň na poslední dny, na které s námi nikdy nezapomenete,“ napsal tým zaměstnanců na svém Facebooku. Poslední hosty obslouží v 18:00 SEČ o Silvestra letošního roku.

Návrh na přestavbu silnice, který zahrnuje i demolici hospody, představila společnost National Highways již v roce 2019. Podnik totiž stojí poblíž místa, kde se silnice A417 z Gloucesteru do Swindonu zužuje do jednoho pruhu. Stanice BBC v roce 2014 oznámila, že na nebezpečném místě od roku 1999 zemřelo již 340 řidičů.

Britské hospody zavírají kvůli energiím. Vládo, pomoz, žádají podnikatelé

Hostinci hrozilo kvůli bezpečnosti na silnici ukončení provozu již dříve. Nyní se podnik již zřejmě nepodaří zachránit.

Na příspěvek na sociální síti obratem reagovali hosté i řidiči, kteří kolem hospody pravidelně projíždějí. „(Air Balloon) byla skvělým místem pro setkání s rodinou. Na místo pod vaší střechou a ve vaší zahradě máme krásné vzpomínky,“ napsala Glyn Evansová.

„Všem v Gloucestershiru budete hrozně chybět,“ napsala další z Britek Angela Bicknellová. Dodala, že její rodina podnik navštěvovala po čtyři generace.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,