Proč mohou být kazety z obchodů horší než testovací vzorky přímo od výrobců?

-
Stanislav Jakeš, marketingový manažer,Sony: Do testů v časopisech nebo do akreditovaných zkušeben jdou obvykle speciálně vybrané kusy magnetických pásků. Pocházejí z běžné výroby,ale mají nejlepší vlastnosti. Na zhoršení kvality má však vliv i přílišné teplo ve skladech, za výlohami obchodů nebo dokonce ve stáncích na tržnicích.

Jitka Císařová, oborová manažerka, Panasonic: Snad je to sluníčkem ve výlohách nebo skladováním ve vlhku.

Vendula Viščaková, vedoucí prodeje nosičů a digitálních produktů, Fujifilm: Naše firma přebírá plné záruky pouze za zboží, které je originálního původu a je s ním správně nakládáno během přepravy a skladování. Odborné časopisy provádějící testy si vyžadují vzorky přímo od nás jako autorizovaného dovozce. Jedná se tedy o originály od Fuji. Kazety z obchodů nemusely být dodány naší firmou, a tak nevíme o jejich původu ani způsobu, jakým s nimi bylo nakládáno.

Josef Krůs, vedoucí akreditované laboratoře VUZORT: Špatnou situaci zapřičiňují hlavně novodobí piráti, kteří do tuzemska dovážejí videokazety mimo oficiální dovozce a mnohdy i státní orgány. Mají nás za druhořadou zemi, a tak sem vozí špatně skladované,prošlé anebo nekvalitní zboží za téměř stejnou cenu jako autorizovaní zástupci světových firem.