Diskuze

Test energetických nápojů: hrst cukru, pachuť žužu. Dětem ničí spánek i kondici

Když Rakušan Dietrich Mateschitz a Chaleo Yoovidhya, thajský vynálezce elixíru Krating Daeng, vypustili v roce 1987 do světa první energetický nápoj Red Bull, mysleli to dobře. A to bez ironie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Není nad to dát si dobrou kávu :-)

0 0
možnosti

Není třeba z toho zase dělat takového strašáka, jak to na některé lidi působí, je potom vidět i na některých hysterických reakcích ve zdejší diskusi. Aby to pily děti, je samozřejmě špatně, ale u dospělého člověka se předpokládá, že má mozek a umí si vyhodnotit, v jakém množství a kdy podobné nápoje pít. Samotné látky, dokonce ani ten strašlivý cukr, které jsou v nápoji obsažené, nejsou žádné jedy, pokud je člověk soudný a nepředávkuje se jimi.

1 1
možnosti
PT

P70e25t23r 10T96e11s45a18ř

9. 9. 2022 0:54

Už nevím kdy jsem slyšel komentář k tomu ne co obsahují tyto drinky ale kdy si je dáváme. Přestavme si že jsme unaveni a dáme si drink. Srdce se rozpumpuje krevní tlak jde nahoru. No ale pak je ten problém že člověk třeba sedí u Pc.. Takže vám buší srdce které se připravilo na maratón ale vy nic neděláte. Takže když už si člověk musí ten drink dát mělo by to mít aspoň nějaký důvod.

2 1
možnosti
OC

O82n20d38r98e44j 40C21i64z

8. 9. 2022 15:05

Me privedlo piti techto napoju v kombinaci s unavou na luzko urgentniho prijmu s oboustrannou fibrilaci sini. Byla tam jasna pricina. Koneckoncu, rekne vam to kazdy srdcar, ze to neni zdrave v zadnem veku a kondici. Mi bylo tehdy 30. Svemu synovi jsem to vysvetlil a snad i pochopil, ze to neni cesta, kterou by se mel vydat, pokud chce zahnat zizen. Nekdo si muze stezovat na vedeni svate valky proti energetickym napojum, ale ja po vlastni zkusenosti vim, ze uz je potkat nechci a doufam, ze ani nikdo z mych blizkych. Kdyz vidim deti, jak si je kupuji v obchode na svacinu, zakazal bych je hned, vsechny bez rozdilu veku. Neni na tom nic prospesneho. Spanek to nenahradi a o srdci jsem uz psal.

5 1
možnosti
RM

Článek má opravdu pachuť cukru a zdeformovaného uvažování.

0 6
možnosti
LJ

Líbí se mi, jak se tu mluví o jedech, přitom jsou plné fastfoody a každý druhý si dá občas sladké limonády. Když začneme zakazovat, tak kde se to zastaví? Navíc podle jakého kritéria se to nastaví? Stejně to výrobci začnou obcházet.

Příště to budou coly, které mají prakticky totožné množství cukru? A celkově sladké limonády? Nebo kafe kvůli kofeinu?

4 1
možnosti
DV

Pudou brzo pod kytky.

0 1
možnosti
LK

Mohu se někde dočíst, co je u jednotlivých nápojů nejvíce škodlivé tzn. co vede k hodnocení "Není vhodný". Děkuji moc.

5 0
možnosti
PM

Je to hrozně stupidní móda, chlemtání té chemie. Nebýt těch, jak je jen slušně pojmenovat, reklam. Asi by o to děcka ani nezavadila. Ale takto, když se jim denně tluče do hlavy, že to je cool je těžké s tím něco dělat. A Red Bull a spol. určitě nemíní vzdát se svých pohádkových zisků a zdraví nějakých dětí je jim zcela ukradené. Měli jsme ve firmě učenku, která k snídani schroupnula dva donuty nebo bolery a zalila je Red Bullem. Ke svačině potom polovinu vánočky máznuté Nutelou a k tomu druhou plechovčičku redbulíku. Taky byla jako bečka.

11 2
možnosti
LK

Tak z mé zkušenosti zrovna RedBull děti nějak nepijí....je pro ně drahý. Většinou decka vidím s takovými těmi nejlevnějšími energitaky od privátních značek řetězců co stojí třeba v Kauflandu myslím do 10Kc.

2 0
možnosti
BT

před letošní cestou k moři (autem coby řidič) jsem o ED silně přemýšlela, dokonce jsem si koupila RB s příchutí borůvek, ale nakonec vyhrála matcha (nápoj a tyčinka), RB zůstal v ledničce... nemyslím si, že by byla chyba zakázat to pít dětem, jsou to strašné hnusy (tím, co to dělá, i tím, jak to chutná, bleee) a někteří (obávám se, že mnozí) lidé opravdu netuší, jak moc nebezpečné to může být, proto jim třeba nevadí, že to pijí jejich děti

3 2
možnosti
JK

Pokud cestou do Chorvatska jeden vypijte (a nejste přitom pravidelný konzument), tak vám to nic neudělá.

5 0
možnosti