- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Normou pro kvalitu rumu je rakouský "Inländer Rum" firmy Stroh. Česká obdoba, Havlův oblíbený Key Rum z Tuzexu, měl také 60% alc.vol.
Key Rum jsem už dávno neviděl, zašel zřejmě s Havlem, Stroh vidím v Rakousku na každém kroku, je dražší, než pravý rum.
Původní rumová tresť do pečiva už také není, co byla, dnes je v ní nějaký olej, který má zabránit zneužití jako přísady do domácí pálenky.
To je zase řevu. 10 let na to výrobci kašlali a teď brečí. Zajímavé je, že tu desetiletou výjimku měli i v Rakousku na jejich Stroh (tradicí a délkou výroby srovnatelný s naším "rumem"), a o její prodloužení teď už nežádali. Proč? Protože se těch 10 neflákali a přišli na to, jak rumové aroma vyrábět jinak, bez škodlivých látek.
Takže kňučení paní Behové nebo pana Nejedlého "že to nejde" je bohapustý blábol... ale co, Češi prý vyžadují drahé mobilní služby, separátní odpad v potravinách a další podřadné výrobky, tak co by "nechroupli" i furan v bramborovém likéru. Stejně už v něm výrobci snížili obsah alkoholu, všem to bylo jedno a o "posvátné tradiční receptuře" nikdo ani nepípnul.
Takže pokud by EU nesvolilo, rum nebude? Konečně skutečně zásadní důvod k odchodu.
Rum si dam obcas do caje,jinak ho nemusim..Ze by dnes mel rum tradicni chut se mne vubec nezda..Drive mne stacilo do caje rumu trochu a dnes si ho tam muzu dat 2x tolik a tu rumovou chut necitim..Asi jsem ztrati chut .
cigarety taky vadí, ale jejich striktní zákaz by vedl jen k tomu k čemu vedla prohibice v USA nebo nelegální drogy v posledních cca 50 letech, tedy k nelegální výrobě, pašování a obohacovaní kriminálního podsvětí....
Češi si nezaslouží kvalitní potraviny.
Slavíková, na vás se vliv nekvalitních potravin projevuje.
Navrhoval bych, aby se tajtrdlíci z Bruselu nestarali o moji rakovinu, a táhli do brusele !
Velice jednoduše. Rumová tresť se vyrábí a používá již asi 150 let a dosud s ní nikdo nikdy neměl problém. Především proto, že se používá jako aroma v malých množstvích.
Jsem profesí chemik věnující se přírodním látkám a jejich analýze, takže postup mohu popsat naprosto přesně.
Profesní chemici se zaručovali za leccos.
Napadá mě třeba DDT.
Jak čtu ten závěr, tak za pět let budou likérky znovu brečet...
V rakouské monarchii a v některých dalších státech Evropy se v 19. století začala vyrábět náhražka pravého rumu (Sebastian Stroh v roce 1832). Vyrábí se z potravinářského lihu (přidáním rumové tresti a dalších dochucovadel)
A kolik lidí dostali tedy rakovinu z toho rumu?