Výroba počítačových šasi se rozběhla

  • 1
Brány opavského závodu na výrobu plastových rámů pro počítače se otevřely. Tchajwanský producent šasi pro osobní počítače a notebooky LITE - ON v Opavě do tří let zaměstná více než pět set lidí. Výroba se rozbíhá v pronajatých prostorách Ostroje Opava.

„Celková investice by měla dosáhnout 11,2 milionu dolarů (asi 400 milionů korun) a během tří let by mělo zde mělo vzniknout 530 pracovních míst. Roční produkce dosáhne 2,4 milionu kusů počítačových šasi a 360 tisíc plastových schránek pro notebooky," uvedl projektových manažer vládní agentury na podporu investic CzechInvest Jaromír Černík.

Dodal, že prakticky veškerá produkce poputuje za hranice České republiky, přičemž přidaná mezi hlavní odběratele budou patřit firmy Fujitsu Siemens, Acer, Philips, FIC, Hewlett-Packart, Gateway, Dell, IBM nebo Solectron,“ dodává Černík.

Společnost LITE-ON ENCLOSURE vznikla v roce 1985. Zabývá se především výrobou kovových a plastových částí pro počítače a jejich montáží. V továrnách v Mexiku a na Tchaj-wanu zaměstnává přes tři tisíce lidí.

V sortimentu firmy lze nalézt také jednotky pro přívod elektrické energie, jednotky CD-ROM, disketové mechaniky nebo počítačovou kabeláž.