Diskuze

Umělá inteligence nahradí spíš pracovníky s titulem než bez něj, tvrdí studie

Pracovní místa zastávaná vysokoškoláky jsou kvůli nástupu umělé inteligence ohroženější než pozice lidí, kteří na diplom nedosáhli. Vyplývá to z průzkumu americké výzkumné společnosti Brookings Institution. Z údajů vyplývá, že roli hraje i pohlaví či barva pleti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Jak se říká: VŠ vzdělaný programátor může jít klidně dělat práci dělníka. Ale obráceně to nefunguje.

0 0
možnosti
VD

Neplatí to obecně, prosím nikdo se neuražte, ale spousta vzdělaných programátorů by se během první směny s ostrými nástroji zmrzačila.

2 0
možnosti
KS

Nevěřím tomu, že se bude státní správa zeštíhlovat. Vždyť jde o volební hlasy.

0 0
možnosti
EL

Uf, už jsem se lekl. Pak jsem se dočetl, že nejde o vzdělané odborníky, ale o zaměstnance finančních institucí. Tak ty je možné nahradit obvodem s dvaceti tranzistory, na to ani není potřeba počítač, tedy když vynecháme jejich zbytečné řeči.

A já navrhuji výpočetní systémy naopak tak, abych zůstal nenahraditelným. Je to užitečná vlastnost systémů s ohledem na můj příjem.

2 1
možnosti
PT

To jsou především pozice pro naše humanitní vzdělance, co volí Kalouska a Piráty, dělají to samé co člověk s lopatou ale v kanceláři, a cítí se hrozně nadřazení a "vzdělaní", no a ta byrokracii s kterou otravují ostatní, jakou vymýšlejí např. v souvislosti s úvěry o tom radši ani nemluvit. Rv

2 0
možnosti
JK

J17a27n 41K76o72l93a19r

24. 11. 2019 7:54

"Demetere, vy nemusite mit strach, ze jednou budete nahrazen nejakym robotem." - ":-)" - "On totiz nikdo, opravdu vubec nikdo, nebude navrhovat robota, ktery lautr nic nedela".

2 0
možnosti
VS

Umělá inteligence nahradí spíše lidi s titulem. Robotické manipulátory zase nahradí spíše lidi bez titulu. To asi není moc šokující tvrzení.

1 0
možnosti
JS

Tak jistě ucpaný záchod, nebo nesvítící světlo umělá inteligence neopraví;-)

2 1
možnosti
PT

Hloupé, umělá inteligence nenahradí jakéhokoliv řemeslníka, zedníka, instalatéra, automechanika, klempíře, zámečníka atd..

Vloni mi jeden takový živnostník-řemeslník udělal na chatě z takové hnusné kobky koupelnu se záchodem, když jsem ho viděl co on všechno musí umět, jak musí být zručný, jak u toho musí myslet a plánovat, aby to všechno klaplo dohromady, tak mi bylo jasné, že tohle by se nějaký vzdělaný historik alá Putna a další desetitisíce humanitních vzdělanců nenaučili ani za 100 let. Řemeslníci tvoří přidanou hodnotu a neobešli bychom se bez nich, Putnové nevytvoří za celý život ani korunu přidané hodnoty a kdyby všichni emigrovali, tak bychom si toho ani nevšimli. :-)

2 1
možnosti
TM

Umělá inteligence nahradí nejdříve umělé inteligenty, pružnou kreativní činnost asi není tak snadné nahradit a tu dělají na té které úrovni doopravdy inteligentní lidé, ne umělí vysokoškoláci.

4 0
možnosti
FK

Pokud vyřizování příkazů na nákup nebo prodej dělá vysokoškolák, tak bude nahrazen. To dává smysl, ale smysl mi už nedává, proč k tomu byla potřebná vysoká škola...na zadávání dat do počítače by možná nemusela být nutná ani maturita...

0 0
možnosti
FM

S tou umelou inteligenci to zatim nebude tak horke, to prezijeme.

0 0
možnosti
LK

L82u28k69á25š 33K53m39e28n98t

23. 11. 2019 22:59

Dovedete si představit, jak by stát fungoval, kdyby polovinu úředníků nahradila uměla inteligence?

2 0
možnosti
TM

Že by fungoval?

0 0
možnosti